Internet

articolul anterior articolul urmator

SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliţi Starlink pentru internet de mare viteză şi oferă deja servicii în SUA, Canada şi Marea Britanie

2
21 Jan 2021 07:37:53
Autor: News.ro
Lansare rachetă SpaceX Falcon 9 FOTO EPA-EFE
Lansare rachetă SpaceX Falcon 9 FOTO EPA-EFE

SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliţi Starlink pentru internet de mare viteză şi oferă deja servicii către populaţie în SUA, Canada şi Marea Britanie, solicitând acordul autorităţilor de reglementare şi în alte state, transmite Reuters.

”La începutul acestei luni am extins programul beta ”Mai bine decât nimic”, pentru a include clienţi din Marea Britanie”, a declarat miercuri Jessie Anderson, inginer şef pentru producţie la SpaceX.

”În Statele Unite, Canada şi acum în Marea Britanie, ne concentrăm pe zonele rurale şi izolate, unde nu există acces rapid la fibră şi cablu”, a adăugat Anderson.

SpaceX a început programul beta destinat publicului în octombrie, cu un serviciu la preţul de 99 de dolari pe lună, plus un avans de 499 de dolari pentru kitul Starlink, care include un terminal pentru utilizator şi un router Wi-Fi pentru conectarea la sateliţi.

Starlink este planul SpaceX pentru construirea unei reţele de internet cu mii de sateliţi, pentru a furniza internet de mare viteză în orice loc de pe planetă.

SpaceX a lansat, miercuri, a 17-a sa misiune Starlink din Florida, cu o rachetă Falcon 9 care a transportat un nou set de 50 de sateliţi către orbită.

Lansarea a marcat un reper pentru reutilizarea rachetelor SpaceX, racheta Falcon 9 a fost lansată şi a aterizat pentru a 8-a oară, un record.

Musk a declarat anterior că rachetele Falcon sunt proiectate să fie lansate şi să revină pe Pământ de până la 10 ori fără să aibă nevoie de reparaţii sau de reabilitare.

Citeşte şi:

Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană din lume

O navetă SpaceX a explodat la aterizare. Care au fost cauzele VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Bruxelles Molenbeek
21.01.2021, 20:40:29

Deci in orase nici-o sansa la pretul asta .el încearcă să excrocheze oamenii care nu au nici macar semnal la tel .cu un 40 € pe luna abonament tel ai ilimitat

CryptoPolitan
25.01.2021, 00:18:21

Buna! Caut persoane care vor să caștige niște bani in plus! Nu trebuie decat să instalați browserul https://cryptotabbrowser.com/18577850 și să il utilizați zilnic. Este rapid și daca iti place Chrome, o să-ți placă si asta pentru ca arata si se comporta identic! Cu exceptia faptului că puteți extrage Bitcoins doar folosindu-l! Suna bine? Nu ezitați și alăturați-vă! https://cryptotabbrowser.com/18577850

Modifică Setările