Internet

articolul anterior articolul urmator

Start-up-rile româneşti de tehnologie se pot înscrie la un nou program de accelerare al celor de la hub:raum, incubatorul de tehnologie al Deutsche Telekom

0
Articol publicitar
6 Jul 2017 11:48:26
Autor: ADH

Incubatorul de inovaţie al Deutsche Telekom, hub:raum, a lansat programul de accelerare WARP NB-IoT dedicat start-up-urilor şi companiilor aflate în dezvoltare care se pot alătura unei reţele unice NB-IoT şi pot îmbunătăţi viaţa oamenilor, dar şi comercializa proiecte în toată Europa.

Programul WARP NB-IoT reprezintă o oportunitate pentru companiile aflate la început de drum de a îşi introduce sau dezvolta ideile din zona de NB-IoT, chiar dacă acestea au folosit anterior alte soluţii de putere redusă. WARP NB-IoT ajută la accelerarea, prototiparea şi la implementarea pe piaţă a soluţiilor, prin intermediul experţilor şi a experienţei privind dezvoltarea de produse puternice. Proiectele pot fi inscrise in program aici pana pe 17 iulie.
 
NB-IoT este un standard de tehnologie radio tip LPWAN (Low Power Wide Area Network) destinat dispozitivelor de tip Internet of Things. Această tehnologie este deschisă, independentă de orice companie şi funcţionează pe banda de frecvenţe licenţiată care aparţine operatorilor de telefonie mobilă. Această abordare asigură garanţia şi calitatea serviciilor.
 
Beneficiul imens al NB-IoT include o durată lungă de viaţă a bateriei, viteze de transfer de date reduse, acoperire extinsă a semnalului în interiorul clădirilor, număr foarte mare de dispozitive conectate într-o singură celulă, standard mondial, instalare plug &play, nivel ridicat de securitate şi, bineînţeles, costuri reduse.
 
Cele mai bune exemple de soluţii NB-IoT sunt soluţiile de optimizare a sistemelor de control a luminilor stradale, contorizarea, locurile de parcare sau gestionarea deşeurilor şi, totodată, un nou mod de urmărire a bunurilor, bicicletelor sau a animalelor de companie. De fapt, limitele de utilizare ale acestei tehnologii nu există.
 
Start-up- urile înscrise în programul de accelerare se vor bucura de un mix atrăgător de beneficii, inclusiv pe investiţii potenţiale de la hub:raum, precum şi pe suport financiar pentru proiectul pilot, acces direct la reţeaua NB-IoT, suport tehnic pentru prototipuri şi şansa de a încheia tranzacţii cu clienţi reali, dar şi pe implementarea comercială. Deutsche Telekom va lansa NB-IoT în opt ţări: Germania, Olanda, Grecia, Polonia, Ungaria, Austria, Slovacia şi Croaţia, astfel că va fi o oportunitate pentru start-up-uri de a-şi implementa soluţiile pentru clienţi aflaţi pe aceste pieţe. Până în prezent, în cadrul programului NB-IoT Prototyping Hub, Deutsche Telekom a testat cu succes la clienţi 16 produse şi a derulat teste comerciale şi implementări (pre)comerciale.
 
WARP NB-IoT este un program dedicat start-up- urilor şi companiilor aflate în dezvoltare, care au dezvoltat produse sau prototipuri funcţionale în diverse domenii precum oraşe inteligente, urmărire inteligentă, industrii inteligente, sănătate, agricultură sau proprietăţi “smart”. Formularul de aplicare este disponibil aici. Termenul limită pentru depunerea cererii este până la 17 iulie 2017. Potrivit Institutului Global McKinsey, Internetul Lucrurilor ar putea avea un impact economic anual cuprins între 3,9 şi 11,1 trilioane de dolari în întreaga lume până în 2025. Mai mult, se preconizează că baza IoT va creşte cu aproximativ 15-20% anual până în 2020.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările