Internet

articolul anterior articolul urmator

Startup-ul românesc Plant an App participă la acceleratorul de business „500 Startups” din San Francisco

0
24 Feb 2020 18:40:55
Autor: Andrei Brînduşescu

Compania face parte din a 26-a ediţie a programului, alături de alte 28 de startup-uri din întreaga lume, specializate preponderent în tehnologie.

La „500 Startups”, echipa Plant an App ia parte la traininguri, workshop-uri, întâlniri cu mentori şi persoane de succes din diverse companii. În ediţia curentă a acceleratorului din San Francisco, Plant an App este singurul startup din România, iar produsul cu care participă este o platformă de low-code, cu ajutorul căreia echipele de IT pot crea mai uşor aplicaţii complexe sau chiar prototipuri simple, accelerând procesul de digitalizare a companiilor de până la 20 de ori. Plant an App îşi propune să atragă o investiţie de până la 2 milioane de dolari.

Startup-ul românesc este prima platformă de low-code care acordă o atenţie ridicată programatorilor, conducând la un mediu care încurajează puternic colaborarea între rolurile tehnice şi non-tehnice în proiecte de dezvoltare, într-o companie şi nu numai. Cel mai apreciat aspect de către programatori este faptul că platforma îi încurajează să construiască soluţii care integrează propriul cod, propriile aplicaţii, construind astfel sisteme extrem de complexe.

Echipa din Silicon Valley este formată din Bogdan Liţescu, CEO & Founder, Alex Gavril, CMO şi Radu Niculcea, Customer Succes Manager, în timp ce echipa din România lucrează în continuare la dezvoltarea de noi funcţionalităţi ale platformei.  

Pentru 2020, Plant an App şi-a propus deschiderea unui birou permanent în SUA, care va fi condus de Reza Garrow, fost vicepreşedinte Strategic Delivery în Equifax, a doua cea mai mare organizaţie de tip Birou de Credit din Statele Unite ale Americii.

Planurile pentru divizia din SUA includ dezvoltarea unei echipe de vânzări şi suport. Totodată, compania îşi mai propune şi creşterea operaţiunilor din România, extinderea reţelei internaţionale de parteneri, dar şi expansiunea pe piaţa din Europa.

„500 Startups” durează 4 luni şi se va încheia cu Demo Day pe 19 martie, când Plant an App va susţine un pitch în faţa a peste 600 de investitori de renume din Silicon Valley. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii