Internet

articolul anterior articolul urmator

STUDIU Ce-şi doresc oamenii la aniversarea a 30 de ani de WWW

0
12 Mar 2019 18:47:59
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

La aniversarea a 30 de ani de World Wide Web (WWW), peste 11.000 de oameni din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) au împărtăşit lucrurile pe care serviciul web le-a făcut posibile pentru ei până acum şi ce speră că va face acesta posibil în viitor.

De la la primul site web (info.cern.ch – 1990) şi prima comandă online (pizza – 1994), până la prima conexiune la internet în spaţiu (Cisco - 2010) pretenţiilor oamenilor faţă de ce pot obţine prin internet au crescut exponenţial.

Un studiu la care au participat respondenţi din 13 ţări arată impactul pe care l-a avut World Wide Web, în calitate de cea mai mare aplicaţie de pe internet, în conectarea oamenilor şi a informaţiilor, în ultimii 30 de ani.

Principalele concluzii ale studiului sunt:

  •  cel mai important lucru pe care internetul l-a făcut posibil pentru utilizatori este acela de „a fi la curent şi informaţi” (74%), urmat de „divertisment” (71%) şi de „a păstra legătura cu familia şi prietenii” (70%). Industria de divertisment (39%) este considerată principala beneficiară a progreselor tehnologice până în prezent, urmată de industria financiară (31%).

 

  •  acces mai simplu la educaţie este principalul lucru pe care respondenţii la studiu doresc să-l facă posibil internetul în următorii 30 de ani (63%), urmat de acces mai facil la asistenţă medicală (57%). Întrebaţi care industrii vor beneficia cel mai mult de dezvoltările tehnologice, prima alegere a fost „asistenţa medicală” (34%), urmată de „educaţie” (32%).

 

  •  cel mai popular impact al www e conectarea oamenilor” (39%), „o comunicare îmbunătăţită” (35%) şi „noi modalităţi de învăţare” (35%)

 

  •  peste o treime (39%) dintre oameni nu-şi pot imagina viaţa privată fără internet.

 

Studiul a fost efectuat online pentru Cisco de către Opinion Matters, în perioada 27.02.2019 - 08.03.2019, pe un eşantion format din 11.070 de respondenţi adulţi (cu vârste cuprinse între 16-24 de ani şi peste 55 de ani) din Belgia, Franţa, Germania, Arabia Saudită, Italia, Olanda, Luxemburg, Polonia, Africa de Sud, Spania, Elveţia, Emiratele Arabe Unite şi Marea Britanie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii