Internet

articolul anterior articolul urmator

SUA acuză Coreea de Nord că foloseşte virusul Maui împotriva sectorului medical

0
6 Jul 2022 23:57:58
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Guvernul SUA descurajează ferm întreprinderile private americane afectate de acest virus să plătească răscumpărare atacatorilor pentru a restabili accesul la fişierele lor.

Administraţia americană a acuzat autorităţile nord-coreene că folosesc virusul ransomware Maui împotriva sectorului medical american.

Un avertisment aferent sectorului privat din SUA a fost vehiculat miercuri prin Agenţia de Asigurare a Infrastructurii şi Securităţii Cibernetice (CISA) care funcţionează în cadrul Departamentului de Securitate Internă al SUA. Notificarea a fost pregătită în comun de această agenţie, precum şi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul de Trezorerie al SUA.

„FBI consideră că actorii cibernetici sponsorizaţi de statul nord-coreean au folosit ransomware Maui împotriva organizaţiilor din domeniul sănătăţii”, se arată în document. De asemenea, susţine că hackerii legaţi de instituţiile guvernamentale nord-coreene au folosit virusul Maui „din mai 2021 cel puţin”.

În plus, avertismentul subliniază faptul că guvernul SUA îi descurajează ferm pe reprezentanţii afacerilor private americane afectate de acest virus să transfere sume de bani ca răscumpărare atacatorilor pentru a restabili accesul la fişierele acestora.

Decizia de plată „nu garantează recuperarea dosarelor şi înregistrărilor şi poate reprezenta riscuri de sancţiuni”, adică înseamnă o încălcare a regimurilor de restricţii din SUA, spun autorităţile americane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările