Internet

articolul anterior articolul urmator

Sute de canale de YouTube, închise deoarece răspândeau informaţii false cu privire la protestele din Hong Kong

1
23 Aug 2019 12:03:01
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via EPA-EFE
FOTO via EPA-EFE

Joi, YouTube a anunţat că a luat decizia de a închide 210 canale care păreau să fie parte a unei operaţiuni de influenţare coordonată, legată de protestele din Hong Kong.

Evenimentul are loc la doar câteva zile după ce Twitter şi Facebook au anunţat că au oprit o campanie similară care îşi avea originea în China. Shane Huntley, unul dintre liderii de securitate ai Google, a anunţat într-o postare pe blog că ”această descoperire se înscrie în acelaşi tip de observaţii şi acţiuni legate de China, anunţate de Facebook şi Twitter”.

Într-o discuţie cu Reuters, reprezentanţii YouTube au anunţat că, spre deosebire de Twitter, nu plănuiesc să schimbe politica de advertising a companiei cu privire la outlet-urile media controlate de stat (ziare precum ChinaDaily, People’s Daily şi televiziuni precum Xinhua sau CCTV).

Cu toate acestea, compania a anunţat că va marca în mod corespunzător videoclipuri şi materiale ale acestor forme de media, aflate sub controlul statului. YouTube nu a oferit detalii cu privire la conţinutul canalelor şterse, anunţând doar numărul lor: 210.

Companiile de social media se află de multe ori în relaţii apropiate cu anumiţi politicieni sau site-uri de ştiri din jurul lumii, în speranţa că acestea ar putea atrage mai mulţi utilizatori. Acest tip de ”colaborări” însă au atras atenţia şi critica publicului larg, mai ales în cazuri controversate sau mediatizate, precum protestele din Hong Kong.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
23.08.2019, 12:22:44

Media este a americanilor.

+1 (1 vot)