Internet

articolul anterior articolul urmator

Top 10 cele mai populare locuri de pe glob, potrivit Google Maps

1
27 Aug 2020 15:49:55
Autor: George-Andrei Cristescu
Turnul Eiffel. FOTO Shutterstock
Turnul Eiffel. FOTO Shutterstock

Una dintre funcţionalităţile tot mai populare ale Google Maps este cea de a salva locuri de pe hartă. Restaurante, pensiuni, obiective turistice, locuri de campare sau orice alt loc din lume se poate marca printr-o etichetă pe Google Maps, pentru ca apoi să fie afişat pe hartă atunci când utilizatorul este conectat cu contul său de Google.

 Toate aceste locuri se regăsesc în secţiunea „Salvate” din Google Maps, unde pot fi administrate în diverse moduri, organizate în liste distincte sau împărţite cu alţii. La nivel global, peste 7 miliarde de locuri au fost salvate pe Google Maps de către utilizatori. Iată care sunt cele mai populare locuri de pe glob salvate de utilizatori:

 

 

 1. Turnul Eiffel (Franţa)
 1. Muzeul Luvru (Franţa)
 1. Kiyomizu-dera (Japonia)
 1. Colosseum (Italia)
 1. La Sagrada Familia (Spania)
 1. Fushimi Inari Taisha (Japonia)
 1. Arcul de Triumf (Franţa)
 1. Fontana di Trevi (Italia)
 1. Pantheon (Italia)
 1. Palatul Buckingham (Marea Britanie)

 

Chiar în perioada pandemiei, când s-a călătorit mai puţin, oamenii au continuat să-şi salveze în Google Maps locurile favorite, chiar dacă se observă o schimbare în ceea ce priveşte tipul de obiective de interes. Iată cum s-a schimbat interesul oamenilor:

Tipuri de locuri favorite salvate în Google Maps care au înregistrat cea mai mare creştere în iulie 2020 vs iulie 2019.

 1. Păduri / parcuri naţionale            
 1. Răuri
 1. Magazine cu îngheţată
 1. Ferme
 1. Cafenele             
 1. Cascade
 1. Locuri de odihnă pentru şoferi
 1. Magazine de biciclete
 1. Parcări gratuite
 1. Campinguri pentru autorulote

 

În aceste zile, Google aduce câteva îmbunătăţiri funcţionalităţii de salvare a locurilor preferate, care ajută utilizatorii să le organizeze şi să le găsească mai bine. Iată câteva feluri în care poţi face acest lucru, plecând de la noile funcţii implementate de Google Maps:

Cele mai recente locuri

Dacă ai salvat un loc recomandat de un prieten, de exemplu, e posibil ca după câteva zile când îl cauţi să nu-ţi mai aminteşti cum se numea sau în ce lista era. Acum, locurile salvate recent vor fi afişate în partea de sus în cadrul tab-ului „Salvate” din Google Maps.

Ştii când eşti aproape de un loc pe care l-ai salvat

Dacă ai salvat multe locuri într-o anumită zonă poate fi dificil să-ţi diferenţiezi lucrurile între ele şi unde trebuie să mergi. Dacă este activată opţiunea de localizare, atunci vei vedea toate locurile din zona în care te afli organizate în funcţie de distanţa până la ele şi aranjate într-un carusel astfel încât să fie mai uşor să navighezi şi să te decizi unde să mergi.

Mai mult, în Google Street View poţi să vezi marcaje ale afacerilor şi locurilor care sunt etichetate în Google Maps. Vei vedea pe clădirile din imaginile Street View semnul de loc de cazare sau restaurant, de exemplu astfel încât să găseşti mai uşor destinaţia la faţa locului.

 

Aminteşte-ţi unde ai fost
 
Dacă ai activat opţiunea de istoric al locaţiei, poţi folosi funcţia de cronologie pentru a vedea locurile unde ai fost în călătoriile tale. Poţi să găseşti foarte uşor un restaurant la care ai fost în vacanţa trecută şi pe care vrei să-l recomanzi prietenilor, dar nu mai ştii cum se numeşte. Toate aceste informaţii despre călătoriile tale sunt organizate pe intervale de timp, oraşe, regiuni şi ţări, precum şi pe categorii - restaurante, magazine, hoteluri, atracţii turistice, etc.  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dem Cristi
27.08.2020, 17:37:14

Penibil cele 2 temple no-name din Japonia in top 10 votate la greu chiar de japonezi care au 99,99% smartphone de ultima generatie. Unde sunt piramidele, Taj-mahal, Orasul interzis, Statuia libertatii, cascada Niagara, Teotihuacán, Piazza San Marco Venezia, Pantheonul din Atena etc

Modifică Setările