Internet

articolul anterior articolul urmator

TotalSoft dezvoltă o aplicaţie de tip chatbot pentru departamentele de HR

0
10 Sep 2019 12:03:59
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Totalsoft
FOTO Totalsoft

TotalSoft, companie românească, furnizor de sisteme informatice de business din Europa Centrală, parte a grupului Logo, anunţă extinderea investiţiilor în softul de chatbot dedicat departamentelor de HR (resurse umane).

Potrivit unor studii internaţionale, 80% dintre angajaţi folosesc cel puţin o aplicaţie de trimitere a mesajelor text în scop profesional. De asemenea, 89% dintre consumatori preferă să solicite suport din partea companiilor prin mesaje text. Peste 145 de miliarde de mesaje text sunt trimise în fiecare zi la nivel global. În prezent, aplicaţiile de mesagerie sunt cele mai folosite caracteristici ale telefoanelor inteligente şi reprezintă cea mai populară formă de comunicare.

În acest context, TotalSoft dezvoltă o aplicaţie automată de mesagerie text, chatbot, pentru a ajuta departamentele de HR să îşi crească productivitatea. Aplicaţia va utiliza Machine Learning pentru a simula conversaţia umană pe baza caracterelor introduse în interfaţa de chat. Un element inedit este faptul că transmiterea de mesaje către „noul asistent virtual” se poate face folosind orice platformă de comunicare: Facebook Messanger, Skype, WhatsApp, Slack etc.

TotalSoft anunţă de asemenea introducerea conceptului de „paperless” în departamentul de HR, pentru a fluidiza procesele şi a simplifica fluxul de angajare. De exemplu, în momentul în care un candidat devine angajat, semnarea contractului de muncă de ambele părţi se face cu ajutorul semnăturii electronice, eliminând orice document printat.

Din punct de vedere al candidatului, procesul este foarte simplu şi implică câteva click-uri în urma unei notificări primite pe email, contractul de muncă semnat electronic de ambele părţi având aceeaşi valoare legală ca şi cel semnat fizic. Această funcţionalitate poate fi replicată pentru toate documentele  gestionate de către departamentul de resurse umane şi vine în completarea procesului de digitalizare asigurat de platforma Charisma HCM.

Charisma HCM este un sistem software românesc care integrează activitatea operaţională de HR (administrarea de personal, salarizare, pontaj, self service, document management), cu cea de recrutare şi selecţie, formare şi dezvoltare, managementul performanţei, analiză şi raportare avansată de business.

 

Procese de HR care beneficiază de pe urma unui asistent personal de tip chatbot:

 - o interfaţă prietenoasă care raspunde rapid la întrebări precum cele legate de managementul timpului, eliberarea de adeverinţe şi alte documente standard de HR, administrare date personale, proceduri interne sau acces la date de contact ale colegilor. Informaţii legate de zilele de concediu disponibile sau depunerea unei noi cereri de concediu, fie că este vorba despre concediu de odihnă, medical, fără plată sau despre concediu rezultat în urma unui eveniment deosebit precum naşterea unui copil sau nuntă, dar şi tot ce ţine de obţinere aprobărilor necesare pentru „work from home” sunt la un mesaj distanţă.

- adeverinţele pot fi emise automat şi rapid pe baza unui formular standard, primind chiar şi număr de înregistrare atunci cand este trimisă pe email către solicitant. Inclusiv datele personale din contractul de munca pot fi verificate şi actualizate printr-o scurtă discuţie cu un chatbot.

Cu aplicaţia de tip chatbot este uşor să rezolvi toate aceste probleme transmiţând mesaje simple către un asistent virtual cu care te poţi conecta folosind orice platformă de comunicare: Facebook Messenger, Skype, WhatsApp, Slack etc. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările