Internet

articolul anterior articolul urmator

TP-Link şi Avira transformă routerele Wi-Fi într-o soluţie de securitate pentru dispozitivele IoT

0
23 Sep 2019 17:18:27
Autor: Andrei Brînduşescu

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de reţea pentru utilizatorii individuali şi mediul de afaceri, anunţă un parteneriat cu Avira şi transformă routerele Wi-Fi ale companiei în partenerul de securitate al utilizatorilor de dispozitive IoT, prin soluţia de securitate Avira SafeThings.

Dispozitivele inteligente şi-au făcut loc în vieţile noastre încet şi sigur, iar rolul lor va continua să crească. Potrivit experţilor, în 2018 existau în lume aproximativ 7 miliarde de astfel de gadgeturi, iar până în 2025 numărul lor va ajunge la 21,5 miliarde.

Este vorba despre laptopuri, desktopuri, smartphone-uri, tablete, dar şi despre dispozitive pe care utilizatorii nu le privesc, de obicei, ca fiind vulnerabile la ameninţări cibernetice, precum televizoarele smart, wearables sau termostatele inteligente.

Multe dispozitive vin la pachet cu unele conexiuni prin cablu foarte complexe, cu parole dificil de schimbat şi cu politici opace de actualizare, iar toate acestea le limitează securitatea. O problemă este şi protecţia scăzută pe care o oferă utilizatorului.

Aşadar, utilizatorii trebuie să fie conştienţi de faptul că, de exemplu, un termostat inteligent expus vulnerabilităţilor le poate oferi hackerilor indicii referitoare la prezenţa familiei acasă, infractorii cibernetici pot accesa imagini video din interiorul locuinţei prin intermediul monitorului de supraveghere a bebeluşului, iar televizoarele smart pot extrage serii de date care să fie vândute ulterior firmelor de publicitate.

Pentru a combate toate aceste ameninţări, TP-Link şi Avira încheie un parteneriat şi oferă protecţie completă pentru dispozitivele conectate la Internet, inclusiv pentru televizoarele smart, termostate inteligente, dar şi pentru gadgeturi IoT care fac parte din reţeaua locală şi care, în mod normal, nu rulează un software de securitate.

Routerele Wi-Fi TP-Link selectate vor fi dotate cu software-ul Avira SafeThings, o soluţie completă pentru securitatea reţelei de acasă, care vine cu funcţionalităţi sporite de protecţie împotriva viruşilor şi a atacurilor de tip DDoS, dar şi multe altele.

Avira SafeThings foloseşte inteligenţa artificială şi machine learning pentru a detecta anomalii în comportamentul dispozitivelor smart, pentru interceptarea atacurilor cibernetice, a accesului neautorizat la reţea, a viruşilor şi a altor ameninţări de acest tip. O aplicaţie mobilă oferă posibilitatea vizualizării tuturor unităţilor conectate şi le asigură protecţie.

Dispozitivele smart pot trimite un flux uriaş de date, adesea necriptate, referitoare la viaţa celor care le folosesc. Deseori este neclar ce face un dispozitiv smart, cu cine face transfer de date şi dacă volumul acestor date personale depăşeşte necesităţile funcţionării efective ale gadgetului în sine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii