Internet

articolul anterior articolul urmator

TwoTap, startup fondat de doi români, a primit investiţie de 2,7 milioane dolari

2
7 Aug 2014 20:47:03
Mircea Goia
TwoTap - startup romanesc
TwoTap - startup romanesc

Radu Spineanu şi Răzvan Roman au reuşit să convingă câţiva prestigioşi investitori din Silicon Valley să investească această sumă în firma lor, TwoTap. Investitorii sunt Khosla Ventures, SV Angel, fostul CEO Visa Joseph Saunders, Ryan Petersen, co-founderul Reddit Alexis Ohanian, co-founderul Posterous Gary Tan, We Funder (platformă de crowdfunding), Transmedia Capital and Digital Garage.

Radu Spineanu nu e străin de scena de tech startup românească şi internaţională. El este şi co-fondatorul firmei 2Parale - un program de marketing afiliat, co-fondator al Kinotopic - o aplicaţie de short video sharing, precum şi fondatorul 2Performant - un software pentru programe de afiliare. Este şi un avid contributor (developer fiind) la sistemul de operare Debian, o variantă de Linux. 
  
 Răzvan Roman a avut experienţe ca business developer manager la uberVU (alt startup românesc care a fost vândut nu demult gigantului canadian în social media Hootsuite), Zuum şi advisor la SocialLook (un alt startup românesc). 
 

  
 Firma fondată de ei, TwoTap, încearcă să simplifice procesul de cumpărare online şi în special procesul desfăşurat pe mobile (telefoane, tablete). Soluţia oferită de ei permite cumpărătorilor să cumpere orice produs de la orice vânzător, indiferent că produsul e pe website sau în aplicaţia mobilă. 
  
 TwoTap este înfiinţată în San Francisco, SUA iar cei doi co-fondatori sunt primii români acceptaţi în cunoscutul accelerator yCombinator - un etalon în Silicon Valley, de la care au primit o primă rundă de finanţare. 
  
 Până acum TwoTap a reuşit să atragă peste 200 de retaileri online având o creştere de 50 de ori în numărul de tranzacţii lunare (în ultimele şase luni). 
 Tehnologia TwoTap nu necesită integrare tehnică din partea vânzătorilor şi oferă şi statistică în timp real a tututor produselor. 
 Odată ce clientul a introdus datele personale în TwoTap, e nevoie de doar două click (taps) pentru a completa o cumpărătură (de unde şi numele companiei: "Two Tap"). 
  
 "Misiunea noastră e simplificarea radicală a experienţei shopping-ului online pentru orice produs de la orice vânzător şi pe orice dispozitiv", spune Răzvan Roman. "Ultima noastră finanţare, care vine din partea unor investitori cu experienţă în comerţ electronic, arată că modelul nostru funcţionează şi va fi scalabil". 
  
 Printre investitorii atraşi sunt cei de la Koshla Ventures (o firmă faimoasă de venture capital înfiinţată de nu mai puţin faimosul investitor Vinod Koshla, co-founders al Sun Microsystems), SV Angel (o altă firmă înfiinţată de cel mai cunoscut investitor angel din Silicon Valley, Ron Conway), Alexis Ohanian (co-fondatorul faimosului serviciu Reddit) şi nu în ultimul rând fostul şef al Visa, Joseph Saunders. 
  
 TwoTap intenţionează să folosească nouă rundă de finanţare pentru a scala soluţia, pentru a angaja noi oameni şi pentru marketing. 
 
 Felicitări fondatorilor şi sperăm că-i vom vedea ajungând o companie recunoscută în comerţul electronic, cu profituri solide şi poate chiar achiziţionată de giganţi ai comerţului electronic mondial (cum ar fi Amazon). 
 
Surse: Techcrunch, PRweb

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

654815544566
8.08.2014, 07:42:32

daca firma e din USA pentru mine stirea e egal cu zero, ca sunt romani iar mi-e egal cu zero era o stire daca firma era din romania si se plateau taxele in romania.

-2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
8.08.2014, 08:32:44

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările