Internet

articolul anterior articolul urmator

Un sat din Marea Britanie a rămas fără internet timp de 18 luni din cauza unui televizor vechi

5
22 Sep 2020 17:26:59
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Motivul misterios pentru care un sat din Marea Britanie rămânea fără internet în fiecare dimineaţă la ora 07:00 a fost în sfârşit aflat.

Un bărbat din Aberhosan, Marea Britanie, a fost surprins să afle că televizorul său vechi era motivul pentru care satul în care locuia rămânea fără internet în fiecare zi, de la ora 7 dimineaţa. El îl aprindea la acea oră, iar interferenţele cauzate de televizor afectau semnalul de internet al întregului sat.

Problema a durat timp de 18 luni, şi a fost descoperită într-un final odată ce ingineri au sosit în oraş cu un instrument de măsurare a spectrului pentru a găsi eventualele interferenţe. Acesta i-a condus către vechiul televizor al bărbatului care a fost ruşinat de faptul că el era cauza problemelor de internet ale satului.

Michael Jones, unul din inginerii care au descoperit problema, a spus că bărbatul „a oprit imediat televizorul şi a promis că nu îl va mai folosi vreodată”. Se pare că acesta s-a ţinut de cuvânt, pentru că satul nu s-a mai confruntat cu probleme ale internetului de atunci, conform BBC.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Gandila
22.09.2020, 17:49:05

Oare nu-l vinde ..? Am un prieten foarte interesat de aparate vechi....

+1 (1 vot)
Decebal Burebista
22.09.2020, 19:24:46

Moooamă ce tragedie...

-4 (6 voturi)
defu gabi
22.09.2020, 21:14:13

La nivelul fantastic de ecranaj si filtrare RF pe care il au aparatele moderne e improbabil sa fi fost deranjate de un TV antic... Invers, e un fapt banal, TV-urile vechi sunt bruiate constant de aproape toate echipamentele IT detinatoare de sursa in comutatie ieftina... Probabil providerul avea niste instalatii/cabluri uzate/vechi, de toata jena, in zona (investitie minima, profit maximum) si culegeau orice semnal parazit, bataie de vant, TV, radio, motor pe bujii, motocicleta, motocositoare etc. Ca sa nu se faca de ciocolata fata de clientii furiosi i-o fi cumparat mosneagului un TV modern si mare cu conditia sa ia asupra lui vina...

-4 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
22.09.2020, 23:09:19

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.09.2020, 23:10:17

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările