Internet

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un bebeluş răspunde la numele Alexa, deoarece părinţii ei au folosit prea mult asistentul digital de la Amazon

1
18 Jun 2019 17:21:53
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via Pexels.com
FOTO via Pexels.com

Deşi momentul este extrem de drăguţ, mulţi dintre cei care au văzut videoclipul îl numesc ”trist” şi ”patetic”, spunând că acesta arată că părinţii nu comunică îndeajuns cu copilul lor.

Tehnologia evoluează şi, odată cu aceasta, creşte şi impactul pe care ea îl are asupra celor mici. Nativii digitali sunt obişnuiţi de la o vârstă fragedă să utilizeze tablete, telefoane sau alte dispozitive smart şi expuşi unei lumi virtuale vaste dar, în acelaşi timp, închise. 
 
Folosirea excesivă a tehnologiei este o problemă cu care se confruntă nu doar cei mici, dar şi părinţii lor, după cum arată un videoclip postat de canalul de Youtube al emisiunii Good Morning America. 
 
Acesta ne arată o fetiţă de 7 luni care nu răspunde la numele său (Catherine), ci la cel al asistentului digital al celor de la Amazon, Alexa. 
 
Bebeluşul ignoră vocea mamei ei atunci când aceasta o cheamă pe numele său real, ridicând privirea numai atunci când aceasta spune comanda de pornire pentru asistentul Alexa.
 
Reacţiile celor care au văzut videoclipul sunt împărţite, unii considerându-l drăguţ şi sugerând schimbarea numelui bebeluşului în ”Alexa”. Ceilalţi însă, blamează părinţii copilului pentru lipsa de comunicare pe care ar avea-o cu el, şi folosirea în exces a asistentului digital.  
 
Alţii au ales să glumească pe această temă, menţionând că este mai bine ca bebeluşul să răspundă la ”Alexa”, decât la ”Hey Google” (comanda vocală care porneşte Google Assistant). 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

jj jj
19.06.2019, 20:04:46

Cretinoizi americani!

+2 (2 voturi)