VIDEO Povestea tinerilor din spatele experimentului care a redat încrederea în români: „Being Blind in Bucharest“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un videoclip în care un tânăr se pune în pielea unui bărbat nevăzător prin Bucureşti a cucerit inimile românilor. Am vrut să aflăm cine sunt şi de ce au făcut clipul cei care au fost „orbi” pentru o zi.

Marius Gorgan şi Mihai Iorga se implică în proiecte sociale, dar ultimul lor experiment le-a adus popularitatea cea mai mare. Cum arată o zi pentru un orb în Bucureşti? Internauţii au apreciat viralul şi l-au dat mai departe în număr mare. 30.000 de români au simţit că există speranţă, că românii nu sunt răi.

Un experiment cu final neaşteptat

“S-a potrivit experimentul din prisma faptului că suntem indignaţi de calitatea serviciilor sociale din România, care sunt aproape inexistente. Am vrut să aflăm dacă într-un Bucureşti grăbit şi aglomerat, oamenii mai au timp să-i ajute pe ceilalţi”, explică Marius Gorgan.

Pentru el şi pentru Mihai Iorga, rezultatele au fost surprinzătoare. “E o variantă condensată a întregii filmări din ziua respectivă, deşi poate mulţi cred că am postat doar reacţiile pozitive. În aproape patru ore de filmare, toţi cei implicaţi ne-au ajutat într-un fel sau altul. Trebuie să recunoaştem că nu ne-am aşteptat ca oamenii să se implice atât de mult”, spune Marius.

image

Marius Gorgan are 28 de ani şi este educator la o grădiniţă privată, iar al doilea membru al echipei este MIhai Iorga, în vârstă de 18 ani, elev la Colegiul Naţional Grigore Moisil. Ambii sunt din Bucureşti, iar echipa lor a pornit de Halloween, s-a extins şi a devenit Evil Duck Jokes.

Contrar celor spuse de unii oameni, proiectul nu este parte a unei campanii. “Pentru moment, nu. Încă suntem în căutare de sponsori, însă vrem să păstrăm canalul cât mai liber de reclamă sau producător, ca să avem libertate în ideile pe care le transpunem”, explică cei doi.

Au pornit de Halloween

După cum spun chiar cei doi, ideea iniţială a pornit în august, anul trecut, cu un prim video, de Halloween, care a strâns 6.500 de vizualizări pe YouTube.

Potrivit lui Marius Gorgan, motivul iniţial a fost unul simplu. “Am vrut să arătăm că râsul este cel mai bun medicament la problemele cotidiene pe care le avem cu toţii”, a spus Gorgan. Pentru el, munca lui a avut succes dacă oamenii au râs când au văzut-o sau când au interacţonat cu ei.

Marius e mare fan al raţelor, aşa că a ales un nume potrivit pentru canal şi pagina de Facebook. Echipa s-a mărit încet, încet. “Proiectul a început cu doar doi oameni, cei care apărem şi în videoclipuri, dar apoi au mai venit trei persoane - Armand Arion, Andrei Arhip şi Robert Iorga, toţi trei cu vârste cuprinse între 25 şi 26 de ani”, explică Marius Gorgan.

Viitorul? Şi glume, dar şi experimente sociale asemănătoare celui care le-a adus recunoaşterea pe internet. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite