Internet

articolul anterior articolul urmator

WeLoveDigital.forum: Platforma Ghişeul.ro, prin care pot fi achitate online taxe şi impozite, va fi extinsă rapid către firme. Discuţiile încep mâine

0
21 May 2018 18:54:01
Autor: ADH
Bogdan Cojocaru
Bogdan Cojocaru

Platforma Ghişeul.ro, prin care pot fi achitate online taxe şi impozite, va fi extinsă „cât mai rapid” astfel încât să permită şi firmelor să efectueze astfel de plăţi, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru, anunţând, la WeLoveDigital.forum, că mâine va avea o discuţie în acest sens cu directorii Agenţiei pentru Agenda Digitală a României (AADR), care operează sistemul.

În prezent, platforma poate fi utilizată doar de către populaţie şi PFA pentru plata taxelor şi impozitelor locale.
 
Forumul, care va fi derulat pe parcursul a 2 zile, este organizat cu sprijinul UPCAudiPrivacyOne in alliance with Biris GoranFan CourierSAPTelekom, cărora le mulţumim pentru participare.
 
“Chiar mâine, împreună cu AADR, în jurul prânzului, avem o discuţie pe acest subiect, în sensul că dorim să extindem colaborarea şi cu alte tipuri de persoane care să poată să folosească platforma. În momentul de faţă, este de interes acest subiect şi dorim cât mai rapid să deblocăm acest cadru legislativ care să permită utilizarea platformei şi de către alte persoane”, a spus ministrul, răspunzând întrebărilor din sală.
 
Platforma Ghişeul.ro poate fi folosită acum de către populaţie şi PFA pentru plata impozitelor şi taxelor locale. Sistemul Naţional Electronic de Plată online cu cardul a taxelor şi impozitelor (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro , este gestionat de Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), instituţie în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
 
Autorităţile şi-au anunţat de mai mulţi ani intenţia de a extinde acest sistem de plată către firme, însă totul a rămas doar la nivel declarativ.
 
În prezent, pe Ghişeul.ro sunt înrolaţi 340.000 de utilizatori activi, care pot efectua plăţi către autorităţi locale.
 
Plăţile către ANAF prin intermediul Ghişeul.ro sunt în prezent suspendate, urmând ca AADR să lămurească prin discuţii cu ANAF o serie de aspecte tehnice şi legislative, rezultate din introducerea Declaraţiei Unice. Pentru moment sunt blocate plăţile către ANAF pentru anul 2018, însă utilizatorii pot face în continuare plăţile aferente anului 2017.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările