Internet

articolul anterior articolul urmator

William English, unul dintre inventatorii mouse-ului, a murit

0
3 Aug 2020 16:17:28
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

William ”Bill” English a încetat din viaţă pe 26 iulie, la vârsta de 91 de ani, conform celor de la New York Times, din cauza unei probleme respiratorii.

William English a fost unul dintre pionierii interfeţei moderne a computerelor, fiind cel care, alături de Douglas Englebart, a reuşit să dezvolte primul mouse pentru calculator la Insititutul de Cercetare de la Stanford.

Tot el a ajutat şi realizarea prezentării ”Mother of All Demos”, din 1968, care prezenta o varietate de concepte care au sosit de-a lungul timpului pe PC-uri, precum editarea online a textelor sau video call-uri.

Deşi Englebart a fost considerat şi creditat de-a lungul timpului ca fiind cel vizionar dintre cei doi, English a fost unul dintre puţinii oameni care a înţeles ideile sale şi a avut şi talentul de a le aduce la realitate, arată Engadget. De exemplu, English a fost cel care a construit mouse-ul, după o schiţă a lui Englebart.

Multe dintre funcţiile prevăzute de English şi Englebart au suferit modificări subtile înainte de a-şi găsi locul în casele oamenilor, unde se află în continuare în ziua de astăzi, cei doi punându-şi amprenta nu doar asupra peisajului tehnologic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările