Internet

articolul anterior articolul urmator

YouTube va implementa un sistem de fact-checking pentru căutările subiectelor ”sensibile”

0
11 Mar 2019 13:03:23
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via engadget
FOTO via engadget

Compania a anunţat lansarea unui sistem prin care utilizatorii să fie informaţi corect cu privire la subiectele pe care le consideră controversate sau sensibile.

Toate platformele mari suferă de problema dezinformării, un studiu recent arătând că videoclipurile de pe YouTube au dus la creşterea numărului persoanelor care cred că Pământul este plat.

Acest feature va fi introdus momentan numai în India, una dintre cele mai mari pieţe ale celor de la Youtube, cu peste 250 de milioane de utilizatori, conform publicaţiei ubergizmo.

Practic, în momentul căutării unui subiect considerat controversat sau sensibil, utilizatorii vor putea vedea înaintea videoclipurilor o căsuţă de text care îi va informa cu privire la subiectul respectiv.

În exemplul dat, putem vedea o căutare despre un virus în paracetamol, utilizatorul fiind avertizat că zvonul existenţei unui astfel de virus în pastilele marcate cu P-500 este fals.

Procesul de fact-checking va fi realizat de surse verificate de cei de la YouTube, şi va fi aplicat numai subiectelor care sunt ”predispuse la dezinformare”, conform unui reprezentant al companiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii