Internet

articolul anterior articolul urmator

YouTube interzice conţinutul care include teorii ale conspiraţiei

1
16 Oct 2020 09:52:27
Autor: Lizeta Oprea
YOUTUBE
YOUTUBE

YouTube, serviciul video al grupului Alphabet, a anunţat joi că interzice conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri utilizând teorii ale conspiraţiei precum QAnon sau pizzagate, care ”au fost folosite pentru a justifica violenţa în lumea reală”.

Compania a afirmat pe blog că va începe să aplice imediat aceste politici extinse referitoare la ură şi hărţuire şi că le va intensifica în următoarele săptămâni.

Anunţul YouTube survine după măsurile anunţare recent de alte companii mari, între care Facebook şi Twitter, împotriva conţinutului QAnon, scrie news.ro

Facebook a anunţat în această lună că va elimina paginile, grupurile şi conturile de pe Instagram care reprezintă QAnon.

QAnon este o teorie a conspiraţiei nefondată care susţine că preşedintele american Donald Trump se luptă în secret cu o cabală de prădători sexuali de copii care include democraţi de rang înalt, elite de la Hollywood şi aliaţi ai statului paralel (deep state). FBI a numit această teorie ca fiind o posibilă instigare la terorism intern.

Teoria conspiraţiei împrumută totodată unele elemente ale teoriei pizzagate, despre o reţea de pedofilie condusă de la un restaurant din Washington, D.C.

Un purtător de cuvânt al YouTube a  declarat că interdicţia recentă se  referă la conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri protejate, cum ar fi grupurile religioase sau etnice.

YouTube a arătat că a eliminat zeci de mii de video-uri legate de QAnon şi că a blocat sute de canale legate de QAnon, de la actualizarea politicii sale referitoare la răspândirea urii, în iunie 2019.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Grumpy Lemmy
16.10.2020, 12:23:09

Să fim serioși, nu e nicio limitare a urii, hărțuirii și violenței, e cenzură politică 100% și era previzibilă. Nici măcar nu se ascund, totul e la vedere, pentru că se poate. Sunt nenumărate teorii ale conspirației și instigări directe la violență ale fabricilor de fake news și ale radicalilor de stânga, care nu vor fi blocate. Conservatorii, anti globaliștii și în general dizidenții anti establishement ar fi trebuit de mult să boicoteze toate companiile care luptă în mod deschis împotriva noastră de câțiva ani. Sunt alternative, ca BitChute.com, Minds.com, gab.com, care ar fi trebuit să se ridice mult mai repede. În schimb mulți au impresia că fentează sistemul și au rămas la mila miliardarilor ridicați din furtul de date, care mai nou se vor stăpânii internetului.

0 (2 voturi)
Modifică Setările