YouTube a lansat oficial 30 de canale plătite. Românii nu au acces la ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
YouTube nu lansează momentan canalele plătite în România FOTO Reuters
YouTube nu lansează momentan canalele plătite în România FOTO Reuters

YouTube a anunţat în mod oficial lansarea canalelor plătite cu 99 de cenţi. E primul pas pe care-l face Google către o nouă modalitate de a câştiga bani de pe urma reţelei, prin intermediul unui conţinut premium.

YouTube a lansat în 2007 programul de parteneriate, prin care creatorii de conţinut pot câştiga bani de pe urma canalelor lor. Astăzi, peste un milion de canale de YouTube câştigă bani pe această platformă, iar una dintre cererile acestora a fost flexibilizarea sistemului de câştiguri.

Începând de ieri, YouTube a lansat un program pilot cu 30 de canale care vor fi plătite, începând cu o taxă de 99 de cenţi pe lună. Unele ajung şi la 8 dolari pe lună.  În România, sistemul nu este disponibil, iar românii nu se pot abona la aceste canale. Fiecare canal are o perioadă de 14 zile de încercare, iar mulţi au rate anuale cu discount.

YouTube a anunţat că va extinde programul către alte canale, iar mulţi dintre partenerii calificaţi vor putea să-şi seteze singuri conturile, pentru a fi gratuiţi sau nu.

Canalele care sunt plătite pot fi găsite accesând acest link. Printre canalele cu bani, care vor deveni momentan inaccesibile românilor, sunt Cars.TV, Acorn TV, Sesame Street, GayDirect, Photo Duide+, Qello, Real Wisdom TV, Recipe.TV sau Ultimate Fighting Championship.

Multe dintre canalele plătite sunt cele foarte specializate pe o anumită nişă, cum ar fi şi cele care prezintă video-uri despre cum să realizăm un anumit lucru, adică "How To". De asemenea, o altă arie sunt canalele pentru copii, filme sau documentare.

Cei care sunt din alte ţări şi vor să plătească pentru un canal o vor face prin intermediu Google Wallet. Este acelaşi sistem folosit şi pentru plata aplicaţiilor din Google Play pe telefoanele şi tabletele cu Android.

Prin această mişcare, Google se alătură altor firme online, cum ar fi Netflix, Hulu sau Amazon, care oferă servicii de subscripţie la show-uri TV pe internet sau alte programe asemănătoare. Cu toate acestea, inclusiv acestea exclud utilizatorii români. Un expert media din Marea Britanie, Ian Maude, a declarat pentru BBC că "Concluzia e că internetul şi TV-ul se ciocnesc acum. Mişcarea YouTube va face viaţa dificilă platformelor independente pe bază de abonament, deoarece Google are infrastructura de a face conţinutul uşor accesibil şi plata mult mai simplificată“,.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite