Internet

articolul anterior articolul urmator

YouTube va şterge videoclipurile care susţin că există o legătură între pandemia COVID-19 şi 5G

5
6 Apr 2020 18:39:14
Autor: Redacţia Adevărul

Teoriile conspirative cu privire la epidemia noului coronavirus au devenit din ce în ce mai populare şi au condus unele persoane la acţiuni radicale, precum incendierea turnurilor de antene 5G în Marea Britanie.

Acesta este motivul pentru care serviciul deţinut de Google a luat decizia de a opri dezinformarea pe platforma sa, ştergând orice videoclipuri care vor încerca să stabilească o legătură nefondată între pandemie şi tehnologia 5G.

Aceste videoclipuri vor fi întâi scoase din recomandările către utilizatori, apoi îşi vor pierde eventualele beneficii monetare şi opţiunea de a fi găsite prin bara de căutare, urmând ca, în ultimă instanţă, să fie şi eliminate de pe site.

Decizia vine la puţin timp după ce un material al celor de la Guardian scria că secretarul culturii al Marii Britanii, Oliver Dowden, a vorbit cu reprezentanţi ai Facebook, Twitter şi YouTube, în încercarea de a convinge cele trei platforme să elimine materialele care susţin teorii ale conspiraţiei.

Abordarea YouTube tratează problema imediată, însă nu adresează complet dificultăţile pe termen lung care vor urma în cazul în care conspiraţiile anti-5G iau amploare, arată Engadget. În continuare nu există dovezi care să susţină faptul că tehnologia 5G ar avea o legătură cu epidemia de coronavirus sau orice alte teorii ale conspiraţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Carmen Florea
6.04.2020, 18:43:37

Pentru ca spune adevarul si deranjeazã ocultiştii.

+1 (3 voturi)
defu gabi
6.04.2020, 20:52:30

Legaturi intre 5g si coronavirus nu prea sunt... Nici eu nu sunt suporter al sist. 5g insuficient testat pentru utilizare pe scara larga, dar a face legatura directa intre 5g si covid e, cel putin, o exagerare... Pe de alta parte, stergerea din spatiul public a informatiilor sau opiniilor unora, opinii ce nu convin altora este un semnal serios de alarma... Sistemul actual se indreapta catre dictatura... In viitorul apropiat vom asista la reinvierea visului comunist-maoist: toti vor fi obligati sa gandeasca si sa spuna numai ce aproba partidul de guvernare (oricare ar fi el). Orice opinie personala sau diferita va fi pedepsita cu zeci de ani de temnita... Anii '50 din nou in actualitate...

-1 (1 vot)
UiteCovidu AdioBugetu
6.04.2020, 20:00:24

La fel cum au sters clipurile in care spitale prezentate in media ca fiind pline de pacienti si mii de cadavre carate prin spate.. erau de fapt goale. Din fericire exista si alte platforme pe care au fost puse, asadar nu pot fi ascunse aceste lucruri.

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
6.04.2020, 23:57:25

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
7.04.2020, 04:59:13

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările