Mobile

articolul anterior articolul urmator

Şoferii pot utiliza acum Google Assistant pentru a afla informaţii în cadrul aplicaţiei Waze

0
26 Jun 2019 10:24:08
Autor: News.ro

Traseele şi raportarea incidentelor în cadrul aplicaţiei Waze pot fi realizate acum prin comenzi vocale adresate lui Google Assistant.

Aşa cum anunţa la începutul lunii mai, Google a realizat integrarea Google Assistant - Waze, astfel încât utilizatorii să poată folosi comenzile vocale recunoscute de asistentul digital pentru a controla populara aplicaţie de navigare auto.

Comenzile vocale au rolul de a ajuta şoferul să nu-şi mute atenţia de la drum la telefon atunci când foloseşte aplicaţia, spre exemplu pentru a reconfigura traseul sau a adăuga o oprire la cea mai apropiată staţie de alimentare.

Google Assistant poate fi folosit, la fel ca şi în cazul Google Maps, pentru a modifica traseul sau a cere informaţii suplimentare în timp ce utilizatorul se află la volan, fără a-şi lua mâinile de pe acesta.

În plus faţă de Google Maps, suportul pentru Google Assistant devine şi mai util atunci când vine vorba de raportarea incidentelor, o acţiune care până acum necesita “butonarea” telefonului.

Orice tip de incident sesizat pe traseu poate fi acum raportat în Waze folosind o comandă vocală în limba engleză precum “Hey Google, report traffic” sau “Hey Google, report police”.

La rostirea comenzii “Hey Google” în timp ce se foloseşte Waze, într-o zonă limitată din partea de jos a ecranului va fi afişat indicatorul care arată că a fost depistată comanda, iar apoi confirmarea scrisă a interpretării corecte a acesteia.

Zona alocată lui Google Assistant din partea de jos a ecranului dispare automat după punerea în practică a comenzii şi oricum este suficient de mică pentru a nu acoperi harta şi a nu influenţa negativ navigarea auto.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii