Mobile

articolul anterior articolul urmator

Ce telefoane dispar, de astăzi, de pe piaţă. Cei care le vând riscă amenzi uriaşe

3
27 Jun 2020 11:34:48
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO EPA-EFE / Christophe Petit Tesson
FOTO EPA-EFE / Christophe Petit Tesson

Anumite telefoane dispar începând din 27 iunie de pe piaţă, ordonanţa emisă anul trecut de Viorica Dăncilă prevăzând amenzi uriaşe pentru comercianţii care continuă să le vândă.

În România este interzisă de astăzi, 27 iunie, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 46/2019 emisă în urmă cu un an de fostul premier Viorica Dăncilă.
 
Potrivit art 19, telefoanele mobile, care nu au activată posibilitatea recepţionării mesajelor RO-ALERT în toate reţelele publice mobile de comunicaţii electronice, nu pot fi comercializate pe teritoriul României.
 
Comercianţii care vor continua să vândă aceste dispozitive mobile riscă amenzi mari din partea Protecţiei Consumatorului. 
 
Sancţiunile sunt cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, iar în caz de recidivă amenzile pot urca până la 100.000 de lei.
 
Telefoanele care nu pot recepţiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tehnologie depăşită. 
 
Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia să informeze atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind:
 
a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT;
 
b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stefan din Nord
27.06.2020, 13:03:00

Pe Tudor Barbu si pe Bogdan Chirieac ii vedeam la tv cu niste jafuri de telefoane mici modele de acum 20 de ani Alea sigur sunt demult depasite merg doar pe 2G

-1 (1 vot)
c m
27.06.2020, 13:42:50

Este foarte bine, acum stiu toti romanii ce telefoane sa-si achizitioneze ca sa scape de alertele imbecile si inoportune, ale sistemului RO-Alert.

Alex Alex
27.06.2020, 17:25:04

Prostii bineinteles. Atat timp cat si un telefon nou lansat in 2020 are posibilitatea de a bloca primirea alertelor de urgenta nu vad de ce nu ai permite vanzarea acestor telefoane. Ghici ce .. unii prefera sa foloseasca telefonul doar ca telefon. Plus ca la acele telefoane chiar rezista bateria .. nu ca super smartphone-urile de azi care trebuie sa le incarci la 2 zile .. dc nu chiar mai rapid

+1 (1 vot)