Mobile

articolul anterior articolul urmator

Apple colaborează cu Casa Albă pentru o aplicaţie şi un site referitoare la COVID-19

1
29 Mar 2020 08:54:47
Autor: Andreea Neblea
Apple creează o aplicaţie şi un site sub numele de „COVID-19“
Apple creează o aplicaţie şi un site sub numele de „COVID-19“

Apple, Casa Albă şi agenţii federale americane colaborează pentru crearea unei aplicaţii şi a unui site care vor oferi informaţii de la Centrul pentru Controlul Bolilor referitoare la afecţiunea provocată de coronavirus, transmite Reuters.

Aplicaţia, care va fi disponibilă în App Store sub numele de „COVID-19“, va pune utilizatorilor întrebări despre simptome, locul în care se află şi factorii de risc, iar apoi le va oferi informaţii actuale din partea Centrului pentru Controlul Bolilor, au declarat oficiali ai Casei Albe, notează news.ro.
 
Aplicaţia va răspunde întrebărilor cele mai frecvente despre boala provocată de coronavirus, cu informaţii oficiale. Aceleaşi informaţii vor fi disponibile pe site-ul www.apple.com/covid19, care va putea fi accesat de utilizatorii cu PC-uri cu sistem Windows, telefoane cu sistemul Android şi alte dispozitive non-Apple.
 
Apple a precizat că nu va colecta răspunsurile date de utilizatori întrebărilor puse de aplicaţie şi de site şi că răspunsurile nu vor fi trimise nici Apple şi nici vreunei instituţii guvernamentale.
 
Sediul central al Apple, aflat în nordul Californiei, se află în carantină de peste o săptămână. Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat la începutul acestei săptămâni că producătorul de iPhone-uri a donat 10 milioane de măşti de protecţie entităţilor din sectorul sănătăţii, după ce a utilizat reţeaua de furnizori a companiei pentru a identifica şi achiziţiona măştile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ncita Co
29.03.2020, 22:49:55

Păi ce le mai trebuie încă unul? Parcă spuneau acu’ vreo săptămână că lucrează cu Google la un website. A, de fapt a fost încă o minciunică a lui trumpache. Ce mai e nou sub soare?