Mobile

articolul anterior articolul urmator

Apple a înregistrat un patent pentru un senzor de amprentă în ecran

0
3 May 2019 12:14:55
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via Patently Apple
FOTO via Patently Apple

Compania din Cupertino a înregistrat recent un patent pentru ”Metode de imagistică biometrică a suprafeţelor”, care explică un sistem acustic folosit pentru maparea unei imagini de pe o suprafaţă (cel mai probabil o amprentă) la rezoluţie înaltă.

Patentul explică cum un traductor acustic ar putea converti semnale electrice în energie mecanică sau vice versa.  Unda mecanică ar fi produsă de degetul plasat pe ecran şi ulterior convertită într-un semnal electric. Aceste semnale ar fi reconstruite apoi într-o imagine a amprentei folosită pentru deblocarea telefonului.

De asemenea, tehnologia ar putea vedea şi alte lucruri în afară de o simplă amprentă, precum o imagine a palmei, urechii, obrazului sau a feţei. Există posibilitatea ca utilizatorul să poate fi autentificat în timp ce răspunde la telefon.

În patent este menţionat şi faptul că această tehnologie ar putea citi semnele vitale ale unei persoane, precum bătăile inimii şi respiraţia, conform gsmarena.

Acest patent a mai fost înregistrat o dată, în 2016, în perioada apropiată lansării lui iPhone 7 şi 7 Plus. Este foarte posibil ca gigantul american să fi considerat introducerea unui astfel de senzor de amprentă şi pe iPhone X, însă până la urmă compania din Cupertino a decis să se bazeze în continuare pe Face ID.

Şansele să vedem un senzor de amprentă în ecran pe noua generaţie de iPhone sunt însă mici, deşi competitorii principali ai Apple au integrat această tehnologie în ultimele lor flagship-uri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările