Mobile

articolul anterior articolul urmator

Apple lansează un iPhone în scopuri de cercetare

0
11 Aug 2019 14:57:24
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Apple lansează un nou program care va permite experţilor în securitate să aplice pentru obţinerea unor modele speciale de iPhone, proiectate pentru a fi utilizate în scopuri de cercetare, scrie Business Insider.

Spre deosebire de iPhone-urile obişnuite, acestea vin încorporate cu un set de modificări ale sistemului de operare care le fac mai accesibile cercetătorilor.

Apple va oferi o variantă modificată de iPhone cercetătorilor în domeniul securităţii cibernetice, ca parte a programului său de recompensare pentru depistarea bug-urilor. Compania a făcut acest anunţ la conferinţa de securitate de la Las Vegas, Black Hat, joi, 8 august. Este prima oară când Apple oferă acest tip de dispozitive special destinate cercetării.

Aceste telefoane vor face parte din Programul de Cercetare al Securităţii Dispozitivelor iOS al companiei, care oferă o versiune specială de smartphone unei game selecte de cercetători care aplică pentru acest program. Programul este deschis celor care au un set dovedit de contribuţii cu impact în domeniul securităţii cibernetice, scopul acestuia fiind de a facilita munca pe dispozitivele Apple profesioniştilor care vânează bug-uri.

Telefoanele ce fac parte din programul de cercetare al companiei vor fi mult diferite faţă de cele obişbnuite, având incluse capabilităţi de debugging, printre alte modificări proiectate să facă software-ul mai accesibil pentru cercetători.

Apple nu a precizat câţi candidaţi va accepta în cadrul acestui program. Compania a majorat suma de bani destinată cercetătorilor ce vor descoperi probleme, inclusiv o recompensă de 1 milion de dolari celor ce vor reuşi să descopere o vulnerabilitate a iPhone ce permite obţinerea controlului asupra dispozitivului de la distanţă.

Compania îşi extinde totodată programul de recompense pentru depistarea bug-urilor, lansat în urmă cu trei ani, pentru a include, în afară de sistemul de operare iOS şi cele pentru Mac, Apple Watch şi Apple TV.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii