Mobile

articolul anterior articolul urmator

Apple nu va realiza modemuri 5G până în 2025

0
16 May 2019 17:13:42
Autor: Andrei Brînduşescu

După încetarea colaborării cu Intel şi reconcilierea cu cei de la Qualcomm, Apple a decis că nu mai vrea să depindă de alte companii în ceea ce priveşte modemurile 5G în viitorul apropiat. Pentru asta, compania americană s-a apucat să îşi construiască propriile modemuri, însă procesul este unul lung.

Conform publicaţiei The Information, Apple a angajat ingineri cu scopul de a construi un modem 5G  ”in-house” (în interiorul organizaţiei), pe care compania îl aşteaptă să fie finalizat în anul 2025. Bineînţeles, asta nu înseamnă că următoarele generaţii de iPhone nu vor beneficia de conectivitate 5G.  
 
Pentru moment, cei de la Qualcomm vor oferi chipuri 5G americanilor, după ce aceştia au încheiat colaborarea cu Intel, din cauza eşecului celor din urmă de a oferi modemuri 5G la timp pentru următoarele telefoane ale companiei din Cupertino. Cu toate acestea, şansele de a vedea un iPhone 5G anul acesta rămân în continuare minime spre inexistente. 
 
Un lucru este cert: 5G este deja prezent pe Android, iar cei de la Apple rămân în urmă. Tocmai de aceea au decis să construiască chiar ei unul dintre cele mai scumpe şi complicate componente ale unui smartphone, o decizie care vine cu anumite riscuri, însă le-ar putea oferi profituri serioase şi libertatea de a controla în totalitate aspectul conectivităţii pe telefoanele lor.
 
Au existat şi zvonuri conform cărora Apple ar fi dorit să cumpere divizia de dezvoltare a modemurilor a celor de la Intel, însă cele două companii nu au putut ajunge la o înţelegere. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii