Mobile

articolul anterior articolul urmator

Apple îi face pe plac Rusiei şi arată Crimeea ca fiind o regiune rusească

2
28 Nov 2019 14:30:36
Autor: Andrei Brînduşescu

Gigantul din Cupertino a cedat presiunilor venite din Rusia, menţionând acum în aplicaţiile sale faptul că peninsula Crimeea face parte din teritoriul ţării estice.

Forţele ruse au anexat Crimeea în martie 2014, o mişcare condamnată de opinia globală. Majoritatea persoanelor din peninsulă vorbesc limba rusă, iar aceasta este trecută acum în Apple Maps şi aplicaţia de vreme ca fiind o parte a teritoriului rus, însă doar pentru cei care accesează aceste aplicaţii din Rusia/

Pentru toţi ceilalţi, Crimeea nu apare ca fiind vreo parte a unui teritoriu.

Google a urmat şi ea directiva rusă

”Crimea şi Sevastopol apar acum ca teritorii ruseşti pe dispozitivele Apple” scrie un comunicat al Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federaţiei Ruse, citat de BBC. Instituţia a repetat constant în ultimele luni că decizia celor de la Apple de a nu marca peninsula ca parte a teritoriului rus este o ”inexactitate”.

Mai mult, un reprezentant al Dumei a ţinut să amintească celor de la Apple că trecerea Crimeei ca parte a teritoriului Ucrainei este o infracţiune în Rusia, conform agenţiei Interfax.

Şi Google s-a conformat cu cererile de la Kremlin, încă din martie. Soluţia găsită este identică cu cea a celor de la Apple: în Rusia, Google Maps arată Crimeea ca fiind parte a teritoriului rus, iar în alte ţări, nu există graniţe trasate între cele două, dar nici între Crimeea şi Ucraina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din Nord
28.11.2019, 15:17:18

Cred ca acum ucrainenii fac sange in balega de furie Iata ca incet incet tarile si marile corporatii internationale vor recunoaste ceea ce era de neacceptat in urma cu 5 ani Noi ce folos afem ca ne tinem pe pozitie sinu recunoastem Kosovo ? Iata ca deja avem competitii sportive europene intertari cand concuram contra statului Kosovo nerecunoscut oficial de noi .

-1 (3 voturi)
Smeritu Pahomie
29.11.2019, 01:32:43

RUSIA n-are nevoie de Apple....isi face sistem propriu separat de occidentul care-i baga mereu virusuri si saboteaza....