Mobile

articolul anterior articolul urmator

Apple vrea să oprească publicarea unei cărţi despre AppStore, care ar conţine secrete ale companiei

0
20 Feb 2020 13:05:23
Autor: Andrei Brînduşescu

Gigantul din Cupertino a trimis o cerere de sistare prin care încearcă să oprească publicarea unui volum scris de un fost manager al magazinului de aplicaţii din iOS.

Anunţul a fost făcut de publicaţia germană Focus, citată de The Verge, şi indică faptul că cei de la Apple cred că volumul scris de Tom Sadowski, un fost manager al App Store, ar conţine informaţii confidenţiale.

Sadowski a lucrat la Apple între 2014 şi decembrie 2019, fiind managerul App Store pentru Germania, Austria şi Elveţia, conform paginii sale de LinkedIn. Cartea este scrisă în limba germană şi relatează perioada petrecută de acesta în cadrul companiei americane, inclusiv câteva întrevederi cu CEO-ul Tim Cook.

Apple a trimis o scrisoare lui Sadowski şi editorului său, Murmann Verlag, cerându-le să oprească livrarea cărţilor în librării, să recupereze toate volumele deja vândute şi să distrugă manuscrise ale cărţii. Aceasta poate fi găsită în continuare însă pe Amazon.

Într-un comunicat trimis celor de la The Verge, Apple arată că a luat decizia de a-l concedia pe Sadowski deoarece acţiunile sale ar fi încălcat anumite prevederi contractuale. ”Toate companiile ar trebui să aibă o aşteptare rezonabilă ca practicile lor de afaceri să fie ţinute confidenţiale”, arată producătorul din Cupertino.

Într-un interviu cu Der Spiegel, Sadowski spune că a oferit manuscrisul cărţii celor de la Apple înainte de a o publica şi se declară surprins de răspunsul companiei, deoarece crede că volumul i-ar aduce mai multe beneficii acesteia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii