Mobile

articolul anterior articolul urmator

BSI nu a putut detecta nici un transfer sau filtrare a comunicării pe terminalele smartphone Xiaomi

1
14 Jan 2022 16:56:48
Autor: George-Andrei Cristescu
Smartphone Xiaomi 11 Lite 5G NE.
Smartphone Xiaomi 11 Lite 5G NE.

Xiaomi Corporation a primit o comunicare din partea Biroului Federal German pentru Securitatea Tehnologiei Informaţiei (BSI), pe 13 ianuarie, care atestă încheierea auditului asupra produselor tip smartphone Xiaomi, de pe piaţa germană.

BSI a concluzionat că nu a identificat nicio anomalie care ar necesita investigaţii suplimentare sau alte măsuri. Mai exact, BSI nu a putut detecta niciun transfer sau filtrare a comunicării, aşa cum era descris în raportul iniţial (“Evaluarea Cybersecurity pentru telefoane mobile bazate pe tehnologie 5G”, publicat de Autoritatea de Cybersecurity şi Informare din Lituania (NCSC)).

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Xiaomi a declarat: „Xiaomi este încântat că rezultatele investigaţiei efectuate de Biroul Federal German pentru Securitatea Tehnologiei Informaţiei (BSI), publicate ieri, confirmă angajamentul nostru de a ne desfăşura activitatea în mod transparent, responsabil, având ca prioritate principală confidenţialitatea şi securitatea clienţilor noştri.

Această investigaţie dovedeşte faptul că respectăm toate legile UE şi naţionale privind confidenţialitatea şi securitatea datelor, precum şi toate standardele UE care se aplică dispozitivelor mobile. Dialogul cu utilizatorii, autorităţile de reglementare şi alte părţi interesate, cum ar fi BSI, este binevenit pentru că suntem dedicaţi imbunătăţirii şi inovaţiei constante.”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Geo Geo
16.01.2022, 22:12:50

S-a incercat darmarea companiei stiind potentialul tehnologic. Nu le-a reusit.

+1 (1 vot)
Modifică Setările