Mobile

articolul anterior articolul urmator

Cartela SIM e cea mai bună unealtă pentru spioni: Cum au ajuns britanicii şi americanii să folosească acest cip

3
20 Feb 2015 13:26:45
Autor: Răzvan Băltăreţu
Cartelele SIM au ajuns să fie folosite de NSA pentru spionaj.
Cartelele SIM au ajuns să fie folosite de NSA pentru spionaj.

NSA şi serviciile secrete britanice au ajuns să se folosească de cartelele SIM pentru a spiona oameni. Problema e că există un singur mare furnizor de astfel de cipuri.

Au trecut doar câteva zile, iar acum cei de la NSA par a fi implicaţi într-un nou scandal de spionaj alături de aliaţii lor din Marea Britanie.

În urmă cu câteva zile, vă vorbeam despre noua descoperire a celor de la Kaspersky. Ruşii specializaţi în securitate online au scos la iveală faptul că hard-disk-urile produse de unele dintre cele mai mari companii din domeniu, cum ar fi Western Digital şi Seagate, conţineau încă de la început în firmware programe de spionaj.

Kaspersky a menţionat responsabilii din acest caz au fost şi în spatele programului Stuxnet. Mai exact, este vorba despre Agenţia Naţională de Securitate (NSA). Acum, NSA alături de britanicii de la GCHQ (Government Communications Headquarters) sunt iar în atenţia publicului.

Află de la Playtech cum ai ajuns să fii spionat prin cartela SIM

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

AnonAdevar
20.02.2015, 16:25:26

Mai terminati cu articole confuze. Publicati ce este de publicat sau nu mai publicat deloc. Americanii si britanicii ? NU ! NSA și GCHQ impreuna cu partenerii ! Poate nu sunteti constienti de ce urmeaza. 3.000 de instituții financiare și 80 de organizații guvernamentale se folosesc de serviciile de securitate oferite de Gemalto. Printre aceste se numără și Visa și Mastercard. NSA și GCHQ au intrat în rețeaua companiei olandeze Gemalto, cel mai mare producător de cartele SIM din lume, și au obținut ”cheile” necesare pentru a accesa datele de pe telefon. Gemalto produce anual aproximativ 2 miliarde de cartele SIM, iar printre clienții săi se numără cele patru mari companii de telecomunicații din America (AT&T, Verizon, T-Mobile și Sprint), așa că este imposibil de estimat numărul de clienți care sunt afectați.

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
21.02.2015, 07:40:04

Comentariu considerat abuziv.

Stefan
23.02.2015, 10:15:47

In 1998 am vazut la Paris, intr-un magazin specializat de echipamente de spionaj un dispozitiv de ascultat telefoane mobile. Doar trebuia sa te afli in aceeasi acoperire a celulei cu telefonul ascultat. Costa vreo 2000 de USD. Deci de atunci se stia de catre o firma privata cum se face criptarea pe SIM. Evolutia consta doar in faptul ca nu intotdeauna trebuie sa te deplasezi in zona telefonului. Daca cineva crede ca va putea realiza legaturi telefonice sigure se insala.

Modifică Setările