Mobile

articolul anterior articolul urmator

Cât îi costă pe cei de la Apple fabricarea noului iPhone şi care este profitul obţinut din vânzarea unui telefon

1
17 Oct 2019 14:05:59
Autor: Andrei Brînduşescu

Noul iPhone 11 Pro Max are un preţ piperat, de aproape 8.000 de lei, însă costul echipamentelor din interiorul său este mult mai redus.

Flagship-ul celor de la Apple se vinde cu un preţ începând de la aproximativ 5.500 de lei, şi poate ajunge la aproape 8.000 de lei, în versiunea cu cea mai mare stocare a telefonului. Componentele noului smartphone sunt însă fabricate pentru un preţ mult mai redus.

În total, compania din Cupertino plăteşte 490,50 de dolari pentru fabricarea unui smartphone. Trebuie să menţionăm însă că această sumă nu include costurile de logistică, salariile celor care fabrică telefoanele şi costurile serviciilor care sunt gratuite pentru fiecare iPhone, precum AppleCare sau iCloud.

Cei de la TechInisghts au realizat un inventar al fiecărui component din versiunea de 512GB a lui iPhone 11 Pro Max, menţionând şi preţul acestora.

Astfel, cel mai scump element al telefonului este sistemul de cameră, care costă 73,50 de dolari, urmat de display-ul de 6,5 inci Super Retina XDR (66,50 de dolari) şi de noul chipset A13 Bionic (64 de dolari).

Profitul rezultat din vânzarea unui singur dispozitiv ajunge aşadar la aproape 200% pentru smartphone-urile vândute în pieţele din State, şi aproape 400% pentru cele vândute în alte zone, precum România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

geek-a-contra
17.10.2019, 14:19:53

aveti de gind sa mai scoateti de multe ori basmul asta din borcanul cu muraturi? ok, vedem cheltuielile materiale, dar unde sint cele cu cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, software-ul, cheltuielile de asamblare, transportul si distributia in tritoriu, reteaua de reprezentante, update-urile la software, reparatiile in garantie, adaosurile comerciale ale distribuitorilor, taxele, impozitele, etc, etc, etc... adevarat, apple, ca toate formele de tehnologie, face profituri frumoase, dar pina la timpenia cu 200% profit este o distanta luuuuunga. cam cea de la mina la creierul celui care compune articolele astea....