Mobile

articolul anterior articolul urmator

Cât de periculoasă e, de fapt, tehnologia 5G? Rezultatele unui test realizat de Huawei VIDEO

6
2 Dec 2019 14:31:04
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

În urma cu două săptămâni am fost în China, la invitaţia Huawei, şi am avut întâlniri cu o parte din conducerea companiei, dar am vizitat şi centre Huawei din Shenzhen, Dongguan şi Shanghai.

Prima dată am vizitat Galileo Showroom Huawei din Shenzhen, unde chinezii ne-au prezentat câteva din echipamentele 5G şi aplicaţiile lor.

Ne-au explicat avantajele pe care le oferă 5G pentru uz personal, industrie şi ne-au arătat câteva soluţii de integrare a antenelor 5G în oraşe, astfel încât să fie cât mai puţin vizibile.

Ne-au arătat comparaţii între radiaţiile electromagnetice emise de staţii de bază 4G, 5G, telefon 5G şi cuptor cu microunde.

Vezi în video testul în apel 5G cu radiaţiile electromagnetice emise de telefon.

 
Şi o imagine din Shenzen cu un ”copac 5G”, un copac artificial acoperit cu antene.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

dominic paul
2.12.2019, 19:41:30

Tehnologia 5G este tehnologie pentru controlul populatiei (crowd control). Microundele 5G pot crea stări de panica, de agresivitate, de frica etc. 5G poate face ca o manifestatie pasnica sa devina violenta sau o poate imprastia, dupa cum vor păpușarii.

+3 (3 voturi)
aşa şi aşa
3.12.2019, 06:53:56

Astea-s poveşti pentru ignoranţi, adepţi ai teoriilor conspiraţilor şi a altor persoane cu gîndire limitată superficială. Reala eventuală problemă a tehnologiei 5G poate veni din softurile asociate acestei tehnologii, care poate fi folosit în anumite scopuri, nu vrăjeli cu radiaţii, iradieri etc, lucruri care oricum există deja împrejurul nostru de ani buni...

-1 (1 vot)
defu gabi
3.12.2019, 11:41:32

asa si asa 5G sau oricat "G", lucreaza pe frecvente in gama microundelor. Prin definitie sunt nocive tesutului viu! Orice sursa de radiatie electromagnetica - adica emitator (radio/telefonie/televiziune/date) - radiaza energie electromagnetica in mediul inconjurator iar expunerea prelungita, permanenta sau la doze mari favorizeaza cancerul si osteoporoza. Acelasi fenomen (incidenta crescuta a cancerului si osteoporozei) a fost observat inca din anii '60-'70 si la locuitorii din preajma magistralelor de inalta tensiune de frecventa joasa 50-60 Hz care genereaza radiatie electromagnetica... Chiar din acest motiv, in unele tari civilizate nici nu e permis sa se amplaseze magistrale de transport electric in apropierea zonelor locuite sau nu se elibereaza autorizatii de constructie de locuinte permanente la mai putin de cateva sute de metri de cabluri/stalpi de magistrala... Studiile au demonstrat, fara echivoc, ca expunerea la radiatii de orice fel este nociva. Apropierea de antena creste enorm procentul de expunere. De asta e telefonul mai periculos - antena se afla chiar la urechea vorbitorilor, nu pe o cladire, caroserie auto, la distanta de persoana... Softul (programele/aplicatiile) nu are nicio legatura cu blocul de emisie a unui telefon/radio/statie tv/transponder, sursa naturala/artificiala de radiatii etc. Aici nu e vorba de conspiratii sau teoriile aferente ci de ignoranta crasa in domeniul tehnic, pe care o manifesteaza aproape toti adeptii gadgeturilor, pe care ii atrage doar "noul", "sclipitorul" si "trendul" fara sa ia in calcul nocivitatea unor lucruri insuficient maturizate tehnologic. Fizica, chimia, matematica - sunt stiinte exacte - lucru ce permite cuantificarea precisa a unor efecte, prin calcule, in urma unor masuratori, nu trebuie sa fim "cobai" umani doar de dragul modernitatii... Ceea ce spune @dominic poate e un pic exagerat dar destul de aproape de adevar - anume - pe langa efectele negative ale radiatiilor electromagnetice asupra tesuturilor, la modul general, s-a observat in cazul microundelor de frecvente tot mai inalte ca apar, la unii subiecti umani, si tulburari neurologice imposibil de diagnosticat si tratat... Cu asa ceva nu ar trebui sa se glumeasca...

spaima vitelor
3.12.2019, 09:23:37

Traiasca si-nfloreasca fratele nostru Partidul Comunist Chinez!

Stefan din Nord
3.12.2019, 09:54:38

Daca nu era fratele nostru , din 1968 ne apucam sa vorbim toti ruseste .

Vezi toate comentariile (6)