Mobile

articolul anterior articolul urmator

Ce oferă telefonul Huawei P30 Lite şi cât de mult merită să plăteşti pentru funcţiile sale?

0
11 Sep 2019 17:12:51
Autor: ADH

Spus simplu, Huawei P30 Lite este varianta mai modestă a telefonului Huawei P30, modelul de vârf al companiei Huawei de anul acesta. Dacă este să ne referim la competiţie, principalii rivali ai acestui telefon sunt Moto G7 Plus de la Motorola şi Redmi Note 7 de la Xiaomi, care, spre diferenţă de modelul lansat de Huawei, au costuri mai accesibile.

Dar există totuşi şi câteva caracteristici pe care acest telefon le are şi cu care îşi justifică diferenţa de preţ.

Un lucru demn de menţionat este faptul că Huawei P30 Lite iese în evidenţă prin design. În lumină, culorile carcasei se trezesc la viaţă şi animă carcasa telefonului. Mai ales din punct de vedere vizual, telefonul Huawei P30 Lite este un terminal elegant, capabil să atragă multe priviri admiratoare. În plus, cu o husă personalizată transparentă de exemplu, de la Itelmobile.ro, design-ul premium al acestui telefon rămâne unul din punctele sale forte.

Când exteriorul reflectă interiorul

Poate că Huawei P30 Lite nu are cele mai performante dotări de pe piaţă, dar nici nu pretinde acest lucru, mai ales dacă luăm în calcul preţul destul de convenabil în comparaţie cu fratele său mai mare, Huawei P30. Dotările sunt decente şi sub nicio formă nu dezamăgesc, chiar şi în condiţiile în care exteriorul încântă peste măsură.

Huawei P30 Lite este prevăzut cu o memorie RAM de 4 GB şi o baterie de 3340 mAh care îi oferă o autonomie decentă ce nu te pune niciodată în situaţii delicate.

Alte câteva din caracteristicile cele mai importante ale telefonului Huawei P30 Lite pentru care noi considerăm că merită o evaluare mai amănunţită sunt ecranul voluminos, forma ergonomică, camera cu trei lentile şi, nu în ultimul rând, capacitatea de stocare.

Memoria internă a acestui terminal este de 128 GB, iar imediat după aprindere ecranul uimeşte prin gama vibrantă de culori care se ridică la standardele create de look-ul telefonului.

Ce experienţă de utilizare oferă Huawei P30 Lite?

Sistemul de operare al telefonului Huawei P30 Lite este Android 9, iar interfaţa se numeşte EMUI 9. Din punct de vedere al software-ului, Huawei P30 Lite nu lasă loc de aşteptări deoarece experienţa de utilizare este una extrem de plăcută. Interacţiunea cu telefonul se desfăşoară mai mult pe bază de gesturi la fel ca în cazul terminalului iPhone X şi setările lasă la dispoziţia utilizatorului atâtea variante de customizare încât este foarte simplu să-ţi personalizezi telefonul şi în interior, nu doar la exterior.

În cazul amatorilor de fotografie, Huawei P30 Lite impresionează şi ca număr de camere, dar şi ca număr de pixeli. În partea din spate telefonul este prevăzut cu o cameră cu lentilă triplă, formată din dispozitive de 48MP cu f/1.8, 8MP cu f/2.4 şi 2MP cu f/2.4. Cu alte cuvinte, un arsenal complet cu care niciun cadru nu este imposibil de realizat.

La capitolul fotografie, şi viteza telefonului Huawei P30 Lite este o caracteristică demnă de menţionat. Huawei P30 Lite este un telefon ce imortalizează rapid cadrele în ciuda tuturor acelor pixeli care trebuie procesaţi, iar aplicaţiile camerei dau posibilitatea realizării unor cadre satisfăcătoare chiar şi pe timp de noapte.

În condiţii prielnice de lumină, contrastul şi culorile fotografiilor sunt foarte bune. Dar dacă ar fi să menţionăm şi două lucruri mai puţin satisfăcătoare, acelea sunt mulţiumea de nuanţe redate în lumină slabă şi zgomotul de imagine, mai puternic decât la telefonul Huawei P30.

Camera frontală destinată selfie-urilor nu este nici ea o dotare de lepădat, iar varietatea de opţiuni pentru înfrumuseţarea subiectului face ca P30 Lite să fie un telefon potrivit pentru cei care folosesc în mod regulat reţelele sociale.

În concluzie, merită sau nu un telefon Huawei P30 Lite?

De fiecare dată când analizezi un telefon în vederea achiziţiei, trebuie să pui în balanţă caracteristicile sale, dar şi preţul care ţi se cere pentru ele. Evaluând acest telefon doar din perspectiva dotărilor, cu siguranţă există pe piaţă o mulţime de alternative mult mai performante. Dar dacă ne gândim în acelaşi timp şi la preţ, ajungem la concluzia că Huawei P30 Lite este un telefon versatil şi destul de promiţător pentru costul său.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii