Cel mai aşteptat „chinez“: OnePlus 5 e prezentat oficial şi vine cu câteva surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OnePlus 5 păstrează ecranul la aceleaşi dimensiuni şi rezoluţie. FOTO The Verge
OnePlus 5 păstrează ecranul la aceleaşi dimensiuni şi rezoluţie. FOTO The Verge

OnePlus 5 a fost anunţat oficial şi este primul telefon al companiei care este în aceeaşi ligă a designului cu celelalte companii mari. Totuşi, preţul a rămas mai mic decât la concurenţă, chiar dacă nu cu foarte mult.

OnePlus 5, până la iPhone 8, ar putea fi caracterizat drept cel mai „conservator“ telefon lansat în 2017. Marea noutate cu care vine este ansamblul de două camere principalele, active pe acelaşi principiu de la iPhone 7 Plus: una are un unghi mai larg de cuprindere, alta mai strâmt. Altfel, la nivel de design, OnePlus arată foarte bine, chiar dacă nu este cu totul „revoluţionar“ ca la Samsung Galaxy S8. 

Telefonul are un ecran de 5,5 inci full HD, cu un raport 16:9 (clasic), cu margini destul de pronunţate (faţă de Galaxy S8, altfel nu au nimic deosebit), rulează Android şi vine cu 8GB de memorie RAM în cea mai bună versiune. Telefonul are carcasă din aluminiu în două nuanţe: cea mai deschisă va avea 6GB de memorie RAM şi 64GB spaţiu de stocare, cealaltă trece la 128GB spaţiu de stocare şi 8GB memorie RAM, iar procesorul pe ambele este Snapdragon 835, adică cel mai bun de pe piaţă. 

A fost pionier în sensul acesta, astfel că OnePlus 5 foloseşte conector USB-C, dar are şi jack pentru căşti, iar slotul de SIM suportă două cartele. Bateria este de 3.300 de mAh, iar suportul pentru încărcare rapidă este prezent. Conform producătorului, după 15 minute la priză, are autonomie de cam jumătate de zi. În teorie, OnePlus 5 ar trebui să aibă o autonomie cu 20% mai mare decât OnePlus 3T şi cum ecranul nu s-a schimbat, cel mai mare consumator de energie rămâne hardware-ul puţin mai puternic.

OP5

Senzorul de amprentă este tot pe faţă, este la fel de rapid, iar restul funcţionalităţilor sunt similare cu ale altor telefoane.

În ceea ce priveşte camera foto, una are 16 megapixeli, f/1.7 şi un unghi mai larg de cuprindere. Cea de-a doua are 20MP, f/2.6 şi are lentile potrivite pentru fotografii de portret. Totuşi, diafragma prea închisă o face aproape inutilă noaptea. Pe faţă este o cameră de 16MP cu f/2.9, şi mai prost decât cea de pe spate. OnePlus s-a lăudat că e un telefon excelent pentru fotografii, dar doar când foloseşti camera de 16MP, altfel e oarecum o dezamăgire. 

image

Totuşi, OnePlus nu se dezice la preţ: e mai mic decât la concurenţă. Astfel, versiunea cu mai puţin RAM costă 480 de dolari (sau euro, depinde de unde plasezi comanda), iar cea mai bună ajunge la 540 de dolari. Este însă un an în care preţul a urcat, iar OnePlus se apropie de nivelul Huawei şi puţin în spatele Samsung. 

Impresii despre OnePlus 5

Până acum, telefonul a fost deja la publicaţii de tehnologie din afară şi au scris review-uri sau preview-uri. În general, impresiile sunt bune, doar că OnePlus 5 pierde mult cu camera foto. „Pentru ca OnePlus să iasă în evidenţă dincolo de preţul bun trebuia să livreze cu adevărat o experienţă foarte bună pentru camera foto. Experienţa mea de până acum cu OnePlus 5 mi-a arătat că a eşuat. OnePlus 5 e bun acolo unde avea nevoie să fie grozav“, scrie The Verge.

„Specificaţiile de top vor încânta utilizatorii interesaţi de aşa ceva. OnePlus a făcut, în sfârşit, un telefon care arată bine“, scrie Wired la capitolul avantaje, în colţul opus fiind tot camera foto. „OnePlus şi-a găsit succesul în timp ce a reuşit să evite software inutil pus pe telefon şi personalizare fără importanţă, dar la fel fac şi alte companii acum. Între timp, utilizatorii au arătat că sunt dispuşi să cheltuie mai mult pentru telefoanele pe care le vor. [...] Pe măsură ce competiţia devine mai mare, OnePlus şi oricine altcineva trebuie să devină mai bună, mai repede“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite