Mobile

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns un telefon Nokia banal preferatul membrilor ISIS

0
14 Mar 2016 09:50:09
Autor: Redacţia Adevărul
Nokia a reuşit să creeze telefoane populare, la bine şi la rău.
Nokia a reuşit să creeze telefoane populare, la bine şi la rău.

Nokia nu mai produce telefoane, dar modelele vechi au ajuns preferatele dealerilor de droguri şi teroriştilor, cum e cazul şi modelului 105.

Conflict Armament Research (CAR), o organizaţie specializată în analiza conflictelor militare şi a armamentelor folosite în cadrul acestora a publicat rezultatele unei investigaţii recente. În mod interesant, se pare că teroriştii din cadrul grupării cunoscute drept ISIS preferă modelele de bază. Cel mai des, aceştia nu apelează la vreun smartphone, ci la modelul Nokia 105, care nu include nici cameră foto, nici aplicaţii mobile.

Telefonul nu are niciun plus faţă de alte telefoane similare, costă doar 30 de dolari, iar cei implicaţi în analiză consideră că există două motive principale pentru care teroriştii se folosesc de el.

Gruparea a descoperit un furnizor care îi poate oferi astfel de telefoane în cantităţi foarte mari. Iar pentru a nu se ajunge la complicaţii, gruparea preferă să-şi antreneze membrii utilizând doar terminalul respectiv, când vine vorba de fabricarea bombelor. Este nevoie de două dispozitive: unul dintre ele este legat de bombă şi permite declanşarea acesteia atunci când este apelat de pe al doilea.

Vezi toate detaliile despre acest telefon folosit de ISIS

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările