Cum dispare vorbitul la telefon: un nou studiu arată că oamenii preferă să comunice doar prin mesaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Un studiu efectuat în Marea Britanie arată că una din patru persoane iniţiază mai puţin de cinci apeluri mobile în fiecare lună.

Intrarea smartphone-urilor în vieţile noastre a cauzat diferite modificări, iar una dintre cele mai vizibile este felul în care comunicăm. În metrou, pe stradă, la cumpărături, oriunde mergem suntem angrenaţi în conversaţii cu persoane care se pot afla în cealaltă parte a lumii, deoarece putem utiliza servicii de mesagerie precum WhatsApp, Messenger, Telegram etc.

Un nou studiu realizat în Marea Britanie de Ofcom (Biroul de Comunicaţii Britanic) arată însă că oamenii încep să folosesască din ce în ce mai puţin apelurile telefonice ca metodă de comunicare cu semenii lor, bazându-se exclusiv pe mesaje.

Unul din patru britanici efectuează mai puţin de 5 apeluri telefonice pe lună, şi unul din 17 (6%) vorbeşte exclusiv prin intermediul mesajelor. Nu este primul studiu de acest gen, cele anterioare demonstrând faptul că tinerii în special văd vorbitul la telefon ca un lucru al trecutului, conform celor de la Daily Mail.

Mulţi preferă mesajele ca formă de comunicare şi datorită vitezei pe care o au în scrierea acestora: multe persoane pot scrie până la 38 de cuvinte pe minut, conform unui studiu publicat săptămâna trecută. De altfel, chiar şi atunci când sunt efectuate apeluri telefonice, durata acestora este destul de scurtă

Declinul vorbitului la telefon se poate remarca uşor în timpul total al convorbirilor telefonice înregistrate: acesta a scăzut de la 103 miliarde de minute în 2012 până la aproape jumătate din acest număr, 54 de miliarde în 2017.

În aceeaşi perioadă a existat însă o creştere exponenţială a mediei de date mobile utilizate lunar: aceasta a crescut de 10 ori, ajungând la cifra actuală de 1,9 GB consumaţi lunar de fiecare persoană.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite