Mobile

articolul anterior articolul urmator

Cum a pierdut Bill Gates 400 de miliarde de dolari. Unde a greşit patronul Microsoft

5
25 Jun 2019 07:30:20
Autor: Valentin Bolocan
Bill Gates
Bill Gates

Pierderea unei pieţe de 400 de miliarde de dolari îl face să sufere şi acum pe unul din cei mai bogaţi oameni din lume Bill Gates îşi recunoaşte „cea mai mare greşeală”. potrivit The Independent.

Fondatorul lui Microsoft poate fi unul din cei mai mari antreprenori tech ai tuturor timpurilor, dar nu înseamnă că nu a făcut şi greşeli în carieră: la un eveniment găzduit de Village Global a spus că pe una o regretă încă – aceea de a o fi lăsat pe Google să lanseze Android. Comentând cum „lumea software, în special pentru platforme, este una a pieţelor în care câştigătorul ia totul”, Gates a spus: „Cea mai mare eroare dintotdeauna este cea de management care a condus ca Microsoft să nu fie ceea ce este Android”.
 
„Asta este, Android este platforma standard pentru telefoane non-Apple. Ar fi fost natural ca Microsoft să şi-o adjudece”. Gates a continuat, adăugând: „Este chiar o situaţie în care învingătorul ia totul. Este loc numai pentru un singur sistem de operare non-Apple. Cât valorează? 400 de miliarde de dolari care ar fi fost transferaţi de la compania G la compania M”. În ciuda erorii, miliardarul tech a apreciat că Microsoft este încă „foarte puternică”, dar dacă nu ar fi făcut greşeala ar fi fost „compania-lider”, nu „unul dintre lideri”.
 
Anterior în expunere, a vorbit ca la 63 de ani despre sacrificiile pe care le-a făcut la începuturi în echilibrul muncă/viaţă, printre care acela de a „nu fi crezut” în weekenduri sau vacanţe, arată hotnews.ro. Dar mai târziu şi-a relaxat modul de viaţă, dezvăluind că, odată ajuns la 30 de ani, „îşi putea cu greu imagina cum trăise înainte. Pentru că atunci şi-au făcut loc obiceiuri naturale şi am început să iubesc weekendurile”.
 
Google a achiziţionat Android în 2005 pentru cel puţin 50 de milioane de dolari. Conform revistei Forbes, Bill Gates este a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 102,9 miliarde de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Costique
25.06.2019, 09:52:57

Clickbait...un articol de tot rasul...a avut nimic si pierdut totul...de parca Microsoft nu a facut Windows Mobile si a dat chix...Mi se face sila de pretentiile managerilor care sunt niste birocrati corporatisti si distrug firme ca NOKIA...

0 (2 voturi)
Mihai Popescu
25.06.2019, 13:38:45

Hai bre ca Bill nu se impiedeca pt. 400 miliarde de dolari ! Nu este o suma f. mare pt. el. Poate ca este pt. statul mafiot numit Romanica.

+2 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
26.06.2019, 02:24:15

....sa zica merci....cand te gandesti ca a inceput totul de la cateva sute de $$ ...intr-un mic garaj....

Aurelu Flogea
25.06.2019, 14:00:48

Bolovane, cand traduci cu guglitranslate, mai da si tu o geana inainte sa il postezi. "odată ajuns la 30 de ani, „îşi putea cu greu imagina cum trăise înainte. Pentru că atunci şi-au făcut loc obiceiuri naturale şi am început să iubesc weekendurile” Obiceiuri naturale?! Adica se caca numai sambata mai nou? In natura?

+1 (3 voturi)
Badea Scârţan !
25.06.2019, 16:10:48

Gates spune pe sleau...,,am fost, sunt si voi ramane un dobitoc " ! De ce ?! Inca din anii 1999-2002 i s-a sugerat de catre colaboratori abordarea pietei viitoarelor ,,smart-device" negasind-o atractiva a lasat-o deoparte. Poate si simtind amenintarea Legii AntiTrust pentru care a fost nevoit sa depuna marturie in fata Congresului American.Acum cinci ani a fost la un pas de a fi inlaturat de la conducerea Microsoft, resusind cu greu si la un pas de dezastru, sa evite ,,trecerea in rezerva" ! Mai nou face bani, paradoxal, finantand proiecte caritabile. Caritate pe care o exercita mai toti magnatii lumii...Caritate-caritate, insa ea trebuie sa produca. In folosul cui ?! Al celui care investeste bineinteles. Curat si fara taxe de dat...ca de aia e caritate , altfel, da-o in masa de treaba !.

+1 (1 vot)