Mobile

articolul anterior articolul urmator

Curcubeul nocturn, Moonbow, fotografiat cu seria OnePlus 9

3
4 Apr 2021 13:29:13
Autor: George-Andrei Cristescu
Fotografierea curcubeului nocturn, Moonbow, cu telefoane din seria OnePLus 9.
Fotografierea curcubeului nocturn, Moonbow, cu telefoane din seria OnePLus 9.

Fenomenul Moonbow, curcubeu nocturn, extrem de rar şi aproape imposibil de văzut cu ochiul liber, a fost recreat de OnePlus pentru a surprinde culorile naturale ale lunii pline.

Curcubeul nocturn (Moonbow) este un fenomen natural rar şi uimitor care apare atunci când lumina lunii este refractată prin picăturile de apă din aer şi care poate fi văzut doar din câteva locuri din întreaga lume.

Curcubeul nocturn a fost recreat de OnePlus cu ajutorul unor proiecţii luminoase care traversează un perete de ceaţă de sub lumina lunii pline. Astfel a fost creat propriul Moonbow în Londra, în faţa Tower Bridge. Pentru simularea fenomenului a fost nevoie de 12 ore pentru construcţie, de 60 de tone de apă pe oră folosite în mod prietenos cu mediul şi de un proiector puternic, de 20.000 de lumeni.

 Curcubeul nocturn se produce de obicei natural, iar atunci lumina este de obicei prea slabă pentru ca ochiul uman să discearnă culorile fenomenului. 

Cu toate acestea, folosind camera dispozitivelor din seria OnePlus 9 creată împreună cu Hasselblad, culorile şterse ale curcubeului nocturn sunt calibrate şi devin vizibile prin lentila camerei, astfel încât fenomenul poate fi observat uşor.

  

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Costique
4.04.2021, 16:47:10

Adică e o făcătură de poza. Va mai amintiți ca i-au prins pe chinezii de la Huawei ca in loc sa facă poze la luna, telefonul îți baga o poza perfecta făcută de ei si aflată in aplicația foto ca fiind poza făcută de tine atunci...

-1 (1 vot)
Adrian Pogîngeanu
4.04.2021, 19:06:19

Bună ziua, fotografia e reală. Curcubeul nocturn a fost creat artificial. Explicat mai bine în acest video https://www.youtube.com/watch?v=8F9BfT18_jg&ab_channel=OnePlus Toate bune!

Amdo Odma
5.04.2021, 01:24:18

Am vazut de zeci de ori curcubeul asta si nu stiam ce e.

-1 (3 voturi)
Modifică Setările