Mobile

articolul anterior articolul urmator

Fostul director al Nokia: Singurul viitor e dispariţia „Nokia“ de pe telefoane. El a vorbit şi despre modelele cu Android

0
29 Apr 2014 08:13:19
Autor: Răzvan Băltăreţu
Stephen Elop, ultima dată pe scenă pentru lansarea unui produs Nokia din funcţia de director. Era vorba de Lumia 930. FOTO Reuters
Stephen Elop, ultima dată pe scenă pentru lansarea unui produs Nokia din funcţia de director. Era vorba de Lumia 930. FOTO Reuters

Stephen Elop, omul care a condus Nokia, din postura de fost angajat Microsoft, către achiziţia companiei şi înglobarea în Microsoft, vorbeşte despre viitorul acesteia: nu va mai exista. Totuşi, integrarea în Microsoft va aduce o platformă mai bună, dispozitive mai bune.

Microsoft a cumpărat cu peste 7,4 miliarde de dolari Nokia, anunţul fiind făcut în septembrie 2013 şi tranzacţia s-a încheiat luna aceasta. Stephen Elop, omul care a condus Nokia în ultimii patru ani, a vorbit pe blogul Conversations despre achiziţie, despre viitor şi despre supoziţiile că el ar fi fost trimis de către Microsoft la Nokia tocmai pentru a favoriza achiziţia recentă.

„Acum, că suntem o singură companie, departamentele de marketing şi produs vor discuta pentru a veni cu un brand singular. Nu avem încă toate detaliile acum, dar cu siguranţă nu vei mai vedea «Nokia Lumia 1020 cu Windows Phone în reţeaua AT&T LTE»“, a spus Elop, adăugând că sunt prea multe cuvinte, nu există o recunoaştere prea bună a mărcii. Singura soluţie de viitor e ca „Nokia“ să dispară şi, eventual, să rămână Lumia. Rămâne de văzut dacă acesta va fi numele ales.

Înainte de finalizarea achiziţiei de către Microsoft, dar după anunţul oficial, Nokia a anunţat telefoanele cu Android. Ce se va întâmpla cu ele? Elop susţine că e decizia Microsoft, dar aceste modele sunt pentru anumite nevoi, sunt rupte de serviciile Google şi pot deveni o mină dacă nu de aur, cel puţin de argint pentru americani. „Nokia X foloseşte cloud-ul Microsoft, nu al Google. Este o oportunitate nouă de a te conecta la clienţii de Skype, de Outlook, de OneDrive [fără să-i forţezi spre Windows Phone]“, a spus Elop.

Viitorul pentru Nokia+Microsoft, după cum îl schiţează Elop în răspunsurile sale, este unul luminos şi colorat. În fapt, videoclipul de mai sus reflectă foarte bine ideea de viitor: mai multe dispozitive, mai multe culori, diferenţiere prin design şi detaliile care contează. În acest sens, fostul director a lăudat Lumia 930, un telefon remarcabil prin sunet şi ecran mai ales. 

Marca „Nokia“ nu dispare decât de pe telefoane, deoarece Microsoft n-a cumpărat toată compania, lăsând în urmă dizivia de hărţi, business şi grupul pentru tehnologii avansate. Elop a mai spus că acesta e un pas înainte pentru compania finlandeză, mai ales că a irosit, după lansarea primului iPhone, nişte idei bune. „(...) am caracterizat-o drept «un peisaj cu bijuterii neşlefuite», când am văzut divizia de Cercetare şi Dezvoltare a Nokia“, a adăugat Elop. Acum, împreună cu Microsoft, el crede că pot face ceva marcant. Stephen Elop a devenit, odată cu achiziţia, vicepreşedinte executiv în divizia Dispozitive a Microsoft.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii