Mobile

articolul anterior articolul urmator

Galaxy S21 FE 5G, probabil cel mai puternic smartphone Samsung din prezent - hands on foto-video şi teste

4
11 Jan 2022 15:50:51
Autor: Adrian Pogîngeanu
Samsung Galaxy S21 FE 5G. FOTO Adraian Pogîngeanu
Samsung Galaxy S21 FE 5G. FOTO Adraian Pogîngeanu

Am participat ieri, 10 ianuarie,  la un eveniment de prezentare organizat de Samsung în timpul căruia am petrecut circa o oră cu smartphone-ul Galaxy S21 FE 5G.

Samsung Galaxy S21 FE 5G este în linia seriei S21 şi gândit ca un model mai ieftin dar la fel de performant, la care să aibă acces mai mulţi utilizatori, în special fanii brandului, de unde şi FE (Fan Edition).

Totuşi, în prezent nu este semnificativ mai ieftin decât modelul Samsung S21, dar probabil în următoarele luni preţul se va stabiliza la un nivel care să-l facă mai atractiv.

Nu mai reiau specificaţiile, sunt în articolul din căsuţa ”Ştiri pe aceeaşi temă” şi pe finalul primului clip video din material, din aplicaţia AIDA64.

Lăsând la o parte preţul şi locul său pe piaţă, iată câteva impresii după o oră de utilizare cu varianta 8GB ram şi 256 GB stocare (SM-G990B):

- e plat cu margine de aluminiu, îmi aminteşte puţin ca design de iPhone 6 Plus, dar evident ecranul lui S21 FE 5G e plin, cu margini subţiri;

- e mare cu diagonala de 6,47 inci, dar nu atât de mare încât să fie foarte greu de folosit cu o mână;

- spatele e din combinaţia sticlă-plastic care nu reţine amprente, numită Glastic de Samsung, material care s-a remarcat iniţial pe seria A; prefer acest material celui din sticlă dacă înlocuirea nu costă o treime din preţul telefonului; Android Central a făcut un sondaj pe această temă şi rezultatul a fost oarecum surprinzător;

- l-am folosit în interior pe lumină slabă, nu pot evalua corect luminozitatea ecranului, culori şi contrast, dar se simte rata de refresh de 120Hz în utilizare ;

- camerele sunt luminoase şi au stabilizare bună pe foto (OIS) şi video (gyro-EIS), am făcut 3 poze cu el şi un scurt video. Am filmat cu Samsung Galaxy S21 FE 5G un alt smartphone Samsung Galaxy S21 FE 5G, expus la evenimentul respectiv. E filmat pe rezoluţia maximă permisă 4K / 60fps.

Iată si fotografiile:

-cea de pe camera principală;

- cea de pe camera ultra-wide;

- cea de pe camera tele;

- nu există diferenţe importante de expunere între camere, dar parcă camera tele focusează puţin mai greu decât celelte; imaginile sunt reîncadrate şi redimensionate automat de site-ul adevarul.ro;

- am făcut şi câteva teste sintetice, Antutu Benchmark, 3DMark şi Geekbench 5; rezultatul din Antutu îl plasează desupra tuturor terminalelor smartphone Samsung din prezent; n-am avut cea mai bună conexiune la internet şi nu mi-a validat rezultatul.

Datorită acestor rezultate am spus că e probabil cel mai puternic smartphone Samsung din prezent. 

N-am avut timp să instalez jocuri sau să-l supun la teste mai complexe pentru a-i evalua toate calităţile şi defectele, acestea rămân pentru un review. Strict ca dispozitiv, fără referinţă la preţ şi alternative consider că e un model reuşit şi da, îmi place.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Omul UnOm
11.01.2022, 19:45:00

Nu stiu cum ai tras concluzia ca S21 FE este cel mai "puternic". "Cel mai cel mai" este S21 Ultra insa pretul este aproape obscen de mare.

+1 (1 vot)
Adrian Pogîngeanu
11.01.2022, 21:52:43

Bună seara, Omul UnOm. În primul rând am scris ”probabil cel mai puternic smartphone Samsung din prezent”. Am avut puțin timp la dispoziție și m-am raportat la testele sintetice când am vorbit despre putere. Dintre acestea, Antutu Benchmark este cel mai complex și mai complet. Mai precis am luat rezultatul obținut (nevalidat) de S21 FE 5G în Antutu Benchmark și l-am comparat cu telefoanele din top 20. https://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm În top 20 Antutu sunt doar 2 smartphone Samsung și S21 FE 5G a obținut un rezultat superior ambelor. Daca va uitați pe topul Antutu, S21 Ultra 5G nu e primul ci al treilea. Acesta a fost raționamentul. Mulțumesc, seară bună!

+1 (1 vot)
Omul UnOm
12.01.2022, 02:43:51

Poti vedea aici o comparatie fata in fata : https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=10596&idPhone1=10954 Acum nu ca ar folosi la ceva practic insa Ultra poate filma in 8K, camera pt selfie are 40M fata de 32, Ultra poate face pozele in rezolutie ultra inalta de 108M (in practica nu prea ai nevoie de asta insa conteaza la capitolul specificatii), densitatea de pixeli pt ecran este mai mare la Ultra fata de FE

+1 (1 vot)
Adrian Pogîngeanu
12.01.2022, 10:22:26

Bună ziua, Omul UnOm. De acord, pe partea de cameră S21 Ultra 5G e superior, fiind vârful de gamă al seriei. Sunt și alte capitole unde se detașează net de S21 FE. Mulțumesc, toate bune!

Modifică Setările