Mobile

articolul anterior articolul urmator

Germania a elaborat reguli noi pentru construirea reţelelor mobile 5G, care permit şi participarea Huawei

1
20 Oct 2019 20:22:14
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Germania a elaborat reguli noi pentru construirea reţelelor mobile 5G care permit şi participarea Huawei, în ciuda opoziţiei Statelor Unite ale Americii.

Potrivit Reuters, oficiali guvernamentali au confirmat că aşa-numitul ”catalog de securitate” german prevedea o evaluare a criteriilor tehnice şi a altor criterii, dar că niciun furnizor nu va fi interzis pentru a crea condiţii de concurenţă echitabile. 

Statele Unite au făcut presiuni asupra aliaţilor săi pentru a bloca Huawei, furnizor de echipamente de telecomunicaţii cu o cotă de piaţă globală de 28%, spunând că echipamentele acestuia ar permite Chinei să spioneze alte ţări.

Operatorii au fost avertizaţi că interzicerea Huawei ar putea avea drept rezultat ani de întârziere şi costuri de miliarde de dolari în realizarea reţelelor 5G din Germania, prin care s-ar putea permite acces ultra rapid la internet în bandă largă pentru utlizatori casnici, fabrici conectate sau maşini autonome.


Operatorii de reţele, toţi clienţi Huawei, nu au dat curs apelurilor venite de la Washington de a interzice compania chineză, pe baza presupunerii că echipamentele acestuia ar putea conţine „backdoors” care permit spionajul. 

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a avertizat în legătură cu riscul de atacuri cibernetice crescute faţă de reţelele mobile 5G de generaţie următoare din partea unor entităţi susţinute de stat, însă un raport redactat de statele membre nu a clasificat China drept o ameninţare.

Operatorii de reţele Deutsche Telekom, Vodafone şi Telefonica Deutschland vor avea obligaţia de a identifica şi de a aplica standarde de securitate suplimentare pentru elementele critice ale reţelei, a afirmat cotidianul Handelsblatt, citând proiectul cadrului de reglementare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

DoaroOpinie!
20.10.2019, 23:12:12

Dupe ce telefonul lui Merkel era ascultat de americani mi se pare si normala decizia Germaniei! In plus cine nu accepta China ramine de caruta!

+3 (3 voturi)