Mobile

articolul anterior articolul urmator

Google a eliminat mai multe aplicaţii ruseşti de urmărire a persoanelor din Play Store

2
18 Jul 2019 15:24:41
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Compania americană a decis eliminarea unor aplicaţii care erau folosite pentru a urmări activitatea persoanelor şi detalii precum locaţia acestora, istoria apelurilor sau mesajele trimise.

Google a luat decizia de a elimina din Play Store mai multe aplicaţii create de un dezvoltator rus, după ce Avast a descoperit că acestea erau folosite pentru monitorizarea unor persoane fără acordul lor. Odată ce urmăritorul avea acces la telefonul persoanei ţintă, putea instala o aplicaţie de acest fel pentru a-i urmări în timp real locaţia, mesajele transmise altor persoane şi apelurile realizate.

Mai mult, aplicaţiile ajutau urmăritorii, deoarece prezenţa lor pe telefon trecea neobservată, neavând iconiţe sau alte indicii clare cu privire la existenţa lor. Astfel, imediat ce se conecta la un desktop, cel care instalase aplicaţia îşi putea urmări victima.

Aplicaţiile erau promovate ca fiind unelte de monitorizare pentru părinţi sau angajatori, însă publicaţia CNET a arătat că oamenii nu le foloseau în acest scop. De exemplu, recenziile pentru aplicaţia SpyTracker arătau că un număr mare de persoane o foloseau pentru a spiona activitatea partenerilor lor de viaţă.

În total, Google a eliminat şapte astfel de aplicaţii, care au fost descărcate de mai mult de 130.000 de persoane. Magazinul de aplicaţii al companiei, Play Store, nu are reguli la fel de stricte ca AppStore-ul celor de la Apple, astfel că acesta a fost în repetate rânduri ţinta unor aplicaţii periculoase în ultimii ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Argon Litium
18.07.2019, 15:45:57

niciun troll rus :) hai mai m costii, alexandu preada , cioloveck :)

-1 (1 vot)
Gabriel Gabriel
20.07.2019, 07:00:31

Comentariu considerat abuziv.