Mobile

articolul anterior articolul urmator

Google introduce trei noi aplicaţii care te fac să realizezi cât timp petreci pe telefon

0
22 Jan 2020 14:32:21
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Android Police
Foto: Android Police

În ultima vreme, au apărut din ce în ce mai multe aplicaţii care au scopul de a ne face să reducem timpul petrecut pe telefon, iar Google speră ca noile sale servicii să aibă acest rezultat.

La sfârşitul anului trecut, Google a introdus câteva aplicaţii care aveau scopul de a-ţi face telefonul mai puţin atractiv, pentru a reduce timpul petrecut utilizându-l. Câteva dintre acestea sunt Unlock Clock (care îţi afişa constant a câta oară ai deblocat telefonul într-o zi), Post Box (care îţi ”livrează” toate notificările odată, la ora pe care o doreşti) sau Desert Island (unde îţi poţi alege aplicaţiile care sunt importante pentru tine, acestea fiind singurele pe care le vei folosi pentru următoarele 24 de ore).

Acum, Google introduce trei noi aplicaţii complementare celor lansate în 2019: Activity Bubbles, Screen Stopwatch şi Envelope.

Activity Bubbles (foto sus) este de fapt un wallpaper foarte simplu, negru, care vine însă cu o funcţionalitate interesantă. La fiecare deblocare a telefonului tău, o bulă va ”cădea” în josul ecranului. Mărimea ei depinde de timpul pe care îl petreci pe telefon, astfel că la sfârşitul zilei vei putea vedea de câte ori ai deblocat telefonul şi cât de mult timp ai petrecut folosindu-l de fiecare dată.

Foto: Android Police

Screen Stopwatch are acelaşi principiu. Un wallpaper negru, cu un cronometru uriaş care porneşte odată ce deblochezi smartphone-ul şi se opreşte atunci când nu îl mai utilizezi, pentru a-ţi permite să vezi constant cât timp ai petrecut pe telefon într-o zi.

Envelope este mai mult un experiment decât o aplicaţie, şi constă într-un PDF pe care îl poţi printa şi care ia forma unui plic în care îţi introduci telefonul. Plicul respectiv îl transformă apoi într-un dispozitiv cu un meniu extrem de minimalist, menit să îl facă mai puţin atractiv. Envelope funcţionează momentan numai cu Pixel 3a şi poate fi văzut ”în acţiune” în videoclipul de mai jos.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările