Mobile

articolul anterior articolul urmator

Google spune că aplicaţiile sale vor continua să funcţioneze pe dispozitivele deja existente ale celor de la Huawei

1
20 May 2019 12:07:30
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via EPA-EFE
FOTO via EPA-EFE

Decizia celor de la Google de a înceta colaborarea cu Huawei ar putea afecta serios afacerile gigantului chinez pe continentul european. Deşi acesta din urmă nu a oferit încă o poziţie oficială, fabricantul de Android a anunţat că aplicaţiile sale vor continua să funcţioneze pe dispozitivele Huawei deja existente.

Un mesaj postat duminică seara pe reţeaua de socializare Twitter, de contul oficial Android, arată că Google ”se conformează” cu un Ordin Executiv al preşedintelui Statelor Unite, care interzice companiei Huawei să lucreze cu firme din Statele Unite. 
 
Cu toate acestea, cei de la Google nu au oferit încă un comunicat oficial care să prezinte detaliile exacte ale încetării colaborării cu Huawei. 
 
În mesajul postat pe Twitter, aceştia au ţinut să-i asigure pe utilizatorii de dispozitive Huawei că ”servicii precum Google Play şi securitatea de la Google Play Protect (n.r. programul care protejează telefonul de instalarea unor programe malware) vor funcţiona în continuare” pe acestea.  
 
Accesul la Google Play implică faptul că aplicaţiile vor putea primi în continuare actualizări, iar utilizatorii vor putea să descarce altele noi. De asemenea, serviciile majore Google, precum Gmail, Maps, Search sau Google Assistant vor continua să funcţioneze, notează site-ul 9to5google.
 
Utilizatorii de Huawei nu ar trebui să simtă o diferenţă majoră în perioada imediat următoare, însă lucrurile se pot schimba foarte rapid, ţinând cont că cei de la Google nu vor mai putea colabora cu inginerii chinezi. Dispariţia serviciilor companiei americane de pe dispozitivele Huawei va afecta în special piaţa europeană a companiei din Shenzhen.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Toni de la balastiera
21.05.2019, 03:07:37

Huawei is Number One!!!