Mobile

articolul anterior articolul urmator

Guvernul SUA nu va mai face afaceri cu Huawei

6
11 Aug 2019 15:40:08
Autor: News.ro
Smartphone Huawei America USA Statele Unite ale Americii dolari FOTO Shutterstock
Smartphone Huawei America USA Statele Unite ale Americii dolari FOTO Shutterstock

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat vineri, 9 august, că guvernul Statelor Unite nu va mai face niciun fel de afaceri cu grupul chinez Huawei şi că nu este pregătit să încheie un acord comercial cu China, transmite CNBC.

”Nu vom face afaceri cu Huawei...Am luat această decizie. Este mult mai simplu să nu facem niciun fel de afaceri cu Huawei...Asta nu înseamnă că nu vom conveni ceva dacă vom încheia un acord comercial”, a spus Trump.

”Discutăm cu China; nu suntem pregătiţi să încheiem un acord, dar vom vedea ce se va întâmpla...China vrea să facă ceva, dar eu nu o voi face încă. Douăzeci şi cinci de ani de abuz. Nu sunt gata aşa de repede”, a afirmat preşedintele.

Cu toate acestea, Departamentul pentru Comerţ a comunicat CNBC că încă procesează licenţele speciale destinate companiilor, pentru ca acestea să poată relua vânzările către Huawei, iar comentariile lui Trump se referă numai la o măsură care interzice guvernului să cumpere de la Huawei.

FOTO Guliver / Getty Images / Joe Raedle

Decizia lui Trump referitoare la Huawei a venit după ce China a oprit achiziţiile de produse agricole americane, ca reacţie la anunţul surpinzător al preşedintelui american privind aplicarea de tarife de 10% pentru restul de importuri din China, în valoare de 300 de miliarde de dolari, care nu sunt încă penalizate. China a permis totodată deprecierea yuanului la peste 7 unităţi pentru un dolar, pentru prima oară din 2008.

În această săptămână, administraţia Trump a etichetat China drept ”manipulatoare de monedă”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Galeriu Crestinu
11.08.2019, 16:01:24

...cum isi taie singuri craca .....cand toata America e impanzita acum numai cu statii HUAWEI.....toata infrastructura de relee de amplificare semnal microunde pentru telefonie mobila diin intreg teritoriul USA si Canada sunt cu componente Huawei noi din China....toti anii trecuti s-a lucrat la inlocuirea statiilor Erikson invechite care au fost aruncate toate la scrap.

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
11.08.2019, 16:22:23

Cred ca din toata galceava asta Huawei va iesi in avantaj iar SUA in pierdere

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
11.08.2019, 17:23:41

USA încearcă să îngroape China pe căi economice. Nu va reuși! Mai mult, asta va arăta cât de bicisnică a devenit această țară în lume.

+1 (1 vot)
Ioan Nelu
11.08.2019, 19:14:51

America este democratica doar atat timp cat ea porunceste...este ascultata...este in avantaj si face ce vrea si toata lumea se conformeaza.. dar daca este intrecuta de concurenta ? Pai atunci sanctioneaza , impiedica , ameninta si se comporta dictatorial...ba se mai si smiorcae cum ca ea se lupta cu raul si noi nu apreciem...acolo se termina democratia...sii intra imensa armata inutila si energofaga in actiune

+1 (1 vot)
spaima vitelor
11.08.2019, 19:30:36

E vorba de spionajul practicat de chineji prin intermediul procesoarelor ai altor dispozitive fabricate in China, pur si simplu China avea acces la informatii secrete cand FBI si CIA foloseau asemenea produse.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)