Mobile

articolul anterior articolul urmator

Hackerii au o rată de succes de 80% în deblocarea dispozitivelor securizate cu amprentă

1
9 Apr 2020 14:15:22
Autor: News.ro

Securizarea cu amprenta a telefoanelor, laptopurilor şi a altor device-uri, nu este nici pe departe la fel de sigură cum cred majoritatea utilizatorilor.

Talos, divizia de cercetare din cadrul Cisco, a realizat un studiu care a vizat senzorii de amprente folosiţi de unii dintre cei mai importanţi producători de dispozitive mobile, printre care Apple, Samsung, Huawei şi Microsoft.

Scopul studiului a fost să vadă cât de bine rezistă securizarea cu amprenta în faţa hackerilor motivaţi, care au suficiente resurse la dispoziţie, eventual susţinuţi de anumite guverne.

Astfel, folosind cele mai bune amprente false, cercetătorii au reuşit să păcălească senzorii de amprente în 80% din cazuri. În medie, din 20 de încercări la un device, 17 au fost încununate cu succes.

Amprentele false au fost create cu mare atenţie şi precizie, pe parcursul mai multor luni - o activitate ce este la îndemâna hackerilor motivaţi, care atacă ţinte precise - politicieni, oameni de afaceri etc.

Cele mai vulnerabile device-uri din cadrul studiului au fost cele din seria Huawei Honor 7 şi Galaxy Note 9, al celor de la Samsung. Rata de succes a atacurilor în cazul acestora a fost de 100%.

Senzorii de amprente reprezintă o măsură bună de securitate pentru protejarea dispozitivelor de utilizatorii obişnuiţi, care nu au mijloacele, cunoştinţele tehnice şi motivaţia de a întreprinde atacuri complexe, cu amprente false foarte bine realizate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Transport Gura Portitei Transport Gura Portitei
14.04.2020, 03:28:30

Oare lumea nu se prinde de faptul că senzorii de amprente sunt făcuți doar ca să strângă informațiile într-o bază de date globală în care să fie asociate toate datele biometrice ale oamenilor? (aici vorbim inclusiv despre deblocarea facială) https://bluebirdservice.us

Modifică Setările