Mobile

articolul anterior articolul urmator

HTC admite că „dopează“ One (M8) pentru rezultate excelente în teste şi are cea mai bună reacţie de până acum

0
30 Mar 2014 14:40:48
Autor: Răzvan Băltăreţu
HTC a pus One pe steroizi şi spune că e absolut normal. FOTO Octavian Palade/Adevărul
HTC a pus One pe steroizi şi spune că e absolut normal. FOTO Octavian Palade/Adevărul

Samsung a fost prima companie prinsă că îşi pune telefoanele pe steroizi digitali. Acum, HTC este prinsă că face acelaşi lucru pe One (M8), dar oferă cea mai bună reacţie: recunoaşte şi spune că utilizatorii decid.

HTC One (M8) este bijuteria coroanei taiwanezilor, proaspăt lansat săptămâna aceasta la Londra şi, firesc, toţi ochii au fost pe acest smartphone. HTC One a fost prins că se descurcă mai bine în testele de benchmark decât i-ar permite dotările standard, iar compania a reacţionat foarte bine. A recunoscut şi a spus că este un feature, nu un furt la performanţe, conform CNET.

Sunt două aplicaţii cunoscute care măsoară performanţele dispozitivelor mobile cu Android. E vorba de Quadrant şi AnTuTu, iar cei din urmă au o aplicaţie nouă, denumită AnTuTu X, care ar prezenta rezultate mai apropiate de realitate decât aplicaţia de până acum. Astfel, HTC One în AnTuTu X este în urma Galaxy S5, Sony Xperia Z2 şi LG G Pro 2, dispozitive pe care le depăşeşte în celălalt program. Acesta a fost momentul în care HTC a recunoscut c㠃„supraîncarcă“ telefonul.

HTC One în cele două versiuni ale aplicaţiei de benchmarking (click pentru dimensiunea completă)

„Testele de benchmarking caută să determine performanţa maximă a unui CPU şi GPU, iar inginerii noştri, precum la o maşină, optimizează telefonul în funcţie de scenariile de utilizare pentru cea mai bună performanţă. Dacă cineva vrea să treacă de această optimizare, poate s-o facă, dar nu credem că există motive pentru a face asta“, a afirmat compania printr-o declaraţie pentru CNET.

HTC One (M8) este optimizat pentru a oferi cel mai bun echilibru între performanţă şi autonomie, dar credem că utilizatorii au dreptul să aleagă.

reprezentant HTC

Pentru HTC nu este furt la performanţe, nici nu trişează, ci pur şi simplu, dacă e nevoie, „dopează“ telefonul. „Pentru cei care vor mai multă putere de procesare, am introdus modul High Performance Mode în setările pentru dezvoltatori şi poate fi activat sau dezactivat manual. HTC One (M8) este optimizat pentru a oferi cel mai bun echilibru între performanţă şi autonomie, dar credem că utilizatorii au dreptul să aleagă“, a mai spus reprezentantul HTC. Deocamdată, modul respectiv nu este disponibil pentru toate dispozitivele, dar se va rezolva cu o actualizare de software.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările