Huawei: „5G va aduce 1,4 trilioane de dolari economiei până în 2030“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile tehnologii mobile 5G vor crea un plus de 1,4 trilioane de dolari în produs intern brut (PIB) pentru economiile mondiale în următorul deceniu, potrivit unui raport al companiei Huawei şi al firmei independente de cercetare şi consultanţă STL Partners.

Sănătatea şi industria prelucrătoare sunt două sectoare industriale care vor beneficia cel mai mult de noile tehnologii, contribuind în acelaşi timp la protejarea mediului.

Cercetarea provoacă operatorii de telecomunicaţii, autorităţile de reglementare guvernamentale şi alţi furnizori să continue cu dezvoltarea reţelelor 5G pentru a stimula creşterea economică.

Industria prelucrătoare este cea care va beneficia cel mai mult din punct de vedere financiar de pe urma 5G, având potenţialul de a creşte PIB-ul mondial pentru sector cu patru procente, sau cu puţin sub 740 miliarde de dolari, până în 2030.

Tehnologia 5G va reduce costurile, dar va şi debloca noi fluxuri de venit pentru industrii, facilitând monitorizarea şi analizarea producţiei în timp real folosind mult mai multe date decât a fost vreodată posibil înainte. Acest lucru va ajuta fabricile şi liniile de producţie să reducă timpii de nefuncţionare a maşinilor şi resursele irosite.

În sectorul comerţului cu amănuntul, absorbţia în viitor a utilizării 5G este cel mai probabil să fie legată de urmărirea bunurilor, automatizarea depozitării şi realitatea augmentată imersivă, unde cumpărătorii vor putea experimenta şi încerca bunuri înainte de a cumpăra.

Beneficiile din sectorul medical

Raportul arată, de asemenea, beneficiile pe care le poate avea tehnologia 5G asupra asistenţei medicale, inclusiv eliberarea a peste patru milioane de zile de spitalizare suplimentară în spitalele din întreaga lume şi ajutarea serviciilor de ambulanţă să gestioneze cu 40 de milioane de mai multe intervenţii în situaţii de urgenţă pe an până în 2030.

O lansare rapidă a tehnologiei 5G ar putea reduce emisiile globale de carbon cu o jumătate de miliard de tone, prin reducerea consumului de energie în reţelele de acces central şi mobile până în 2030. Acesta este echivalentul emisiilor anuale provenite de la aviaţia internaţională pentru un an întreg.

Victor Zhang, vicepreşedinte senior la Huawei, a declarat: „Într-o lume în care vedem o încetinire economică, 5G oferă oportunităţi deosebite de a transforma industriile, creând modele de afaceri noi şi cu potenţialul de a descătuşa 1,4 trilioane de dolari în produs intern brut. Dar aceste oportunităţi vor fi obţinute numai dacă industria, guvernul şi autorităţile de reglementare colaborează pentru a profita de această oportunitate.”

Cu toate acestea, beneficiile 5G nu vor fi resimţite imediat în mod egal în întreaga lume. Ţările cu venituri ridicate care contribuie deja cel mai mult la PIB-ul global vor beneficia în primul rând de ele, având în vedere că dispun de cei mai mulţi bani pentru a reinvesti în adoptarea de noi tehnologii. Cu toate acestea, pe măsură ce ajungem în 2030, această disparitate şi dezechilibru vor începe să fie redresate.

Material realizat cu sprijinul Huawei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite