Mobile

articolul anterior articolul urmator

Huawei va construi reţeaua 5G a Rusiei

4
7 Jun 2019 12:08:00
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via AFP
FOTO via AFP

În ciuda problemelor recente, Huawei nu duce lipsă de parteneri, reuşind să semneze un acord cu Rusia pentru construirea primei reţele 5G a ţării.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se află în Rusia alături de omologul său, Vladimir Putin, celebrând 70 de ani de relaţii comerciale între cele două ţări. Pentru a comemora evenimentul, Huawei a făcut o înţelegere cu cel mai mare furnizor de telefonie mobilă din Rusia, MTS, pentru construirea reţelei 5G a acestuia, ca semn al parteneriatului dintre cele două ţări.

Conform celor de la CNN, Rusia nu împărtăşeşte îngrijorările americane cu privire la securitatea echipamentelor companiei bazate în Shenzhen. Înţelegerea dintre cele două companii ”va contribui la dezvoltarea legăturilor economice dintre Rusia şi China”, notează CEO-ul MTS, Alexei Kornya.

Acordul a fost semnat în faţa celor doi preşedinţi, un lucru care ”arată cât de importante sunt parteneriatele tehnologice pentru Rusia şi China”, spune Guo Ping, preşedintele consiliului Huawei.

Înţelegerea va permite dezvoltarea tehnologiilor 5G şi lansarea unor reţele 5G pilot în Rusia în anul curent şi în 2020. Huawei este cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii al lumii, însă interdicţiile Statelor Unite îi pot afecta acest statut. În ultimele două luni, Nokia, unul dintre rivalii săi, a semnat 12 noi contracte pentru furnizarea tehnologiei 5G, în timp ce Huawei a obţinut doar 3.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

dominic paul
7.06.2019, 12:27:04

Rusia vrea sa construiasca Reteaua Mortii 5G cu ajutorul Huawei. Moarte usoara!

0 (2 voturi)
Popa Razvan
7.06.2019, 17:27:12

Rusii tocmai si-au dat foc la valiza! Cat de imbecili pot fi sa se arunce atat de mult si de usor in bratele Chinei ... nu-i bai, o sa imi faca placere sa-i aud schelalaind o vreme dupa ajutor!

-1 (1 vot)
geek-a-contra
7.06.2019, 13:43:07

o decizie politico-economica. rusia s-a orientat in directia asteptata, china, ca doar nu era sa mearga pe mina unei firme din sua sau din tari aliate sua.

+1 (1 vot)
Ioan Nelu
9.06.2019, 19:13:41

Si vu cine sa construiasca reteaua 5g...cu SUA ? pericolul ramane mereu ...dar ei trebuie sa-si pazeasca spatele cu furtul de date secrete