Mobile

articolul anterior articolul urmator

Huawei lansează Atlas 900, o centrală de calcul cu inteligenţă artificială (AI)

0
19 Sep 2019 00:52:45
Autor: Adrian Pogîngeanu
Ken Hu, vicepreşedintele Huawei.
Ken Hu, vicepreşedintele Huawei.

Atlas 900, un cluster de instruire pentru AI, a fost anunţată miercuri, 18 septembrie, la evenimentul Huawei Connect 2019 în Shanghai, China, de către vicepreşedintele Huawei, Ken Hu.

Atlas 900 va ajuta la îmbunătăţirea utilizării AI în domeniul cercetării ştiinţifice şi al inovaţiei în afaceri -  de la astronomie, prognoză meteo şi conducere autonomă. Va putea fi folosit pentru procesarea mai rapidă a imaginilor şi a sunetelor, va putea oferi prognoze meteo mai precise, va ajuta şi la industria petrolului, în industria automobilelor autonome, dar şi în cercetarea genetică.

"Acesta este Atlas 900. Este cel mai rapid cluster* de instruire pentru AI din lume, care combină puterea a mii de procesoare Ascend", a spus Ken Hu.

Huawei a implementat Atlas 900 pe Huawei Cloud ca un serviciu de cluster, ceea ce face ca puterea de calcul să fie mai larg accesibilă clienţilor săi din diferite industrii. Huawei a oferit aceste servicii la un discount mare universităţilor şi institutelor de cercetare ştiinţifică din întreaga lume.

Atlas 900 poate executa testul ResNet-50, standardul în ceea ce priveşte testarea performanţelor de educare a inteligenţei arificiale, în numai 59.8 secunde. Asta înseamnă o diferenţă de 10 secunde faţă de următorul competitor, iar Hu a explicat că ”poate nu pare mult, dar e ca şi cum ai trece primul linia de finish şi ai avea timp să bei şi apă înainte să vină următorul concurent din spate”.

Huawei estimează că în următorii cinci ani, calculul statistic va deveni dominant, iar calculul AI va reprezenta mai mult de 80% din toată puterea de calcul utilizată la nivel global.

Pentru a ocupa un loc pe această piaţă, strategia Huawei se va concentra pe patru domenii cheie:

- inovare în arhitectură; în 2018, Huawei a lansat arhitectura Da Vinci, o arhitectură inovatoare a procesorului, concepută pentru a oferi o sursă constantă şi abundentă de putere de calcul.

- investiţii în procesoare diversificate; Huawei are o gamă completă de procesoare: procesoare Kunpeng pentru calcul de uz general, procesoare Ascend pentru AI, procesoare Kirin pentru dispozitive inteligente şi procesoare Honghu pentru ecrane inteligente.

- eliminarea limitelor în afaceri; Huawei nu îşi va vinde procesoarele direct, le va oferi clienţilor săi sub formă de servicii cloud şi partenerilor săi sub formă de componente, acordând prioritate suportului pentru soluţii integrate.

- construirea unui ecosistem deschis; în următorii cinci ani, Huawei va investi încă 1.5 miliarde de dolari în programul său pentru dezvoltatori. Compania extinde programul pentru a sprijini cinci milioane de dezvoltatori şi de a permite partenerilor Huawei din întreaga lume să creeze următoarea generaţie de aplicaţii şi soluţii inteligente.

*cluster (eng) în limba română grup - în acest context grup de computere
*clustering ( eng) în limba română grupare, concentrare
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii