Mobile

articolul anterior articolul urmator

Huawei ar putea încheia un acord de supraveghere cu guvernele Uniunii Europene, pentru a înlătura alte suspiciuni de spionaj

1
8 Feb 2019 09:49:09
Autor: News.ro
FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)
FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)

Gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei vrea ca securitatea cibernetică să fie privită ca o problemă tehnică, nu ideologică, şi este deschis supravegherii din partea guvernelor europene, pentru a-şi demonstra acest punct de vedere, potrivit reprezentantului companiei în relaţiile cu instituţiile Uniunii Europene, Abraham Liu, transmite Reuters.

Abraham Liu a făcut afirmaţia la o recepţie organizată de companie joi seara, la Bruxelles, cu ocazia Noului An Chinezesc.

Compania este criticată pentru relaţiile apropiate cu guvernul de la Beijing şi suspiciunile de acesta s-ar putea folosi de tehnologia Huawei pentru spionaj. Compania respinge acuzaţiile.

Liu a reiterat că Huawei nu a lezat interesele clienţilor sau ale ţărilor şi nici nu o va face.

”Securitatea cibernetică ar trebui să rămână o problemă tehnică, nu ideologică. Întrucât problemele tehnice pot fi întotdeauna rezolvate prin soluţii potrivite, în timp ce problemele ideologice nu”, a afirmat Liu.

Acesta a mai spus că Huawei va fi întotdeauna ”dispusă să accepte supravegherea şi sugestiile tuturor guvernelor europene, clienţilor şi partenerilor”.

Liu a arătat că dispozitivele Huawei, testate de numeroase autorităţi de reglementare şi operatori de telecomunicaţii, nu au provocat niciodată breşe grave de securitate.

Statele Unite au lansat o campanie de convingere a aliaţilor europeni să nu folosească echipamente ale celui mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume pentru reţelele 5G, din cauza riscurilor de securitate.

Senatul francez a respuns miercuri un proiect de lege pentru înăsprirea verificării echipamentelor de telecomunicaţii, în pofida avertismentelor americane. Germania a anunţat că doreşte standarde ridicate de securitate a datelor pentru reţelele 5G.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Scorilo
8.02.2019, 09:57:22

Nu cred...S-ar supara partenerii strategici.

+1 (1 vot)
Modifică Setările